El passat plenari del mes de febrer va aprovar les modificacions del PGOU per a poder iniciar dos projectes estratègics: el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes i la nova seu d’AITEX. Després de l’exposició pública pertinent de 45 dies, hui passa l’aprovació definitiva de nou pel plenari, pel que d’aprovar-se, ja es pot iniciar la redacció dels projectes i desenvolupar les obres necessàries per a fer realitat dues iniciatives econòmiques essencials per a Alcoi.

L’aprovació definitiva, una vegada que no hi han hagut al·legacions als canvis al PGOU, per poder realitzar els dos projectes passa aquesta tarda pel plenari municipal. Segons l’alcalde, Toni Francés, «Rodes i Aitex són dues iniciatives econòmiques necessàries per a la nostra ciutat, dos projectes importants i estratègics que ens permeten pensar en futur i en seguir sent la segona àrea industrial d’Espanya, tal com indica l’INE, on l’ocupació a aquest sector té més pes».

La nova seu d’Aitex serà possible gràcies al treball conjunt entre l’Institut i el Govern Municipal per garantir la permanència d’aquest important institut, referent d’innovació a la nostra ciutat La nova seu d’Aitex permetrà també l’agrupació de tota la seua activitat que actualment es distribueix en més de 5 ubicacions en diferents parts d’Alcoi.

L’alcalde posa l’accent en què «Alcoi continuarà sent la capital d’investigació i desenvolupament del sector tèxtil mundial gràcies a Aitex, amb unes instal·lacions que s’adapten perfectament a les necessitats presents i futures d’aquest institut referent».

D’altra banda, també és donar el tret d’eixida per a poder portar a terme el projecte de Parc Tecnològic Econòmic i Cultural de Rodes, subvencionat per la Diputació d’Alacant i emmarcat dins de l’estratègia EDUSI finançada per Europa amb Fons Feder, serà una altra de les apostes de futur de la ciutat.

Les modificacions de sòl són, per una banda, la qualificació de l’Illa de Rodes com espai dotacional multifuncional. En aquest parc està previst que siga on s’ubicarà el futur Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d’empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d’espais culturals com l’arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri.

D’altra banda, la nova seu d’AITEX que s’ubicarà al barri de Batoi a una parcel·la de 12.000 m² després que el sòl passe de residencial a terciari. Un canvi que permetrà canviar l’índex d’ocupació sobre rasant del 30% al 60% i passar d’una altura màxima de 6 plantes a una altura màxima de 3, adaptant-se a així a les necessitats de l’institut tecnològic que comptarà amb 18.000 m² edificats.

Sede del CEEI y AITEX