La construcció de la rotonda d’entrada sud a la ciutat ja està més a prop. El projecte per a la construcció de la rotonda d’entrada des d’Alacant realitzat per l’Ajuntament d’Alcoi ha estat publicat hui al BOP per part de Demarcació de Carreteres, per a realitzar el pertinent període d’exposició pública amb un termini de 20 dies. S’espera poder començar les obres abans que acabe 2018 amb una inversió econòmica que estarà al voltant dels 750.000 euros.

Des del Govern s’ha treballat intensament aquesta legislatura per aconseguir les autoritzacions per part del Ministeri que permetrà dignificar les dues entrades més importants de la ciutat. La intenció és construir dues rotondes d’entrada a la ciutat: tant en l’accés nord, des de València; com en l’entrada sud, des d’Alacant. En el cas de la rotonda de l’entrada Nord, la redacció del projecte va eixir a licitació al mes d’abril i s’espera adjudicar la mateixa a les pròximes setmanes.

L’alcalde, Toni Francés, destaca els diferents projectes amb inversions importants que s’estan realitzant: «La bona gestió econòmica dels últims anys i les diferents subvencions que estem rebent ens donen la possibilitat de poder fer projectes com la rotonda de l’entrada des d’Alacant que tindrà un cost al voltant dels 750.000 euros, o les obres al carrer Entença amb 2 milions d’euros que ja avancen a bon ritme. Parlem d’obres pendents des de fa més de 40 anys, solucions definitives que prompte seran una realitat que podrem gaudir tots els alcoians».

L’entrada sud està més avançada, el projecte ha sigut publicat al BOP per començar exposició pública i si no hi ha al·legacions, es podria aprovar definitivament els mesos vinents.

Una vegada aprovat, la intenció és començar les obres abans que acabe 2018 tal com indica l’alcalde: «Les entrades a la ciutat són importants i fa temps que estem treballant tant en l’accés sud com el nord a Alcoi. En la part sud, la construcció de la rotonda provisional ha ratificat la importància d’una infraestructura d’aquest tipus per a l’ordenació del trànsit pel qual, hem treballat amb el Ministeri per no retirar la rotonda provisional encara que ja s’ha obert al trànsit del Pont Fernando Reig, i construir una definitiva».

«Aquesta rotonda és important tant per l’accés a Alcoi com per als polígons de la zona com per la visita al parc natural de la Font Roja, un dels més visitants de la Comunitat Valenciana. Hui amb la publicació al BOP hem fet un pas més i esperem, si no hi ha incidències, poder començar les obres de la rotonda d’entrada des d’Alacant abans que acabe l’any» conclou Francés.