A l’espera que arribe la segona edició de la Fira Modernista (17-23 de setembre), la ciutat d’Alcoi continua enfortint els lligams amb el seu vessant modernista. És per això que s’ha constituït la ‘Asociación Cultural de Amigos del Modernismo de Alcoy’, un col·lectiu que naix amb vocació de difondre els encants del patrimoni modernista alcoià.

La presentació oficial va tenir lloc el passat dijous 31 de maig a les instal·lacions del Campus d’Alcoi de la UPV. A l’acte assistí la regidora de Turisme, Lorena Zamorano; representants d’altres associacions alcoianes; així com membres de les Associacions Modernistes de Cartagena i Novelda. D’altra banda, el professor i historiador Ricard Bañó s’encarregà d’oferir als assistents una xarrada al voltant del corrent modernista.

Està previst que l’activitat de l’Associació no es limite als dies de la Fira Modernista, sinó que es mantinga de forma continuada durant tot l’any a través d’exposicions, xarrades, cursos de costura, passes de moda….

Fins al moment, els seus membres ja ha participat en diversos esdeveniments fora de la ciutat, com per exemple a la Fira Modernista de Terrassa, a un pícnic Modernista en Cartagena, o a la presentació d’una revista cultural en Novelda.

Detalls modernistes en Alcoi

Detalls modernistes en Alcoi

Conservatori de Música d’Alcoi – Edifici Modernista