Les instal·lacions del Poliesportiu Francisco Laporta acolliren durant la jornada d’ahir els primers Jocs Olímpics de l’Escola Esportiva d’Iniciació (EPI). Al voltant de 550 alumnes de sisé de primària participaren en aquesta iniciativa, en la qual posaren en pràctica les 8 disciplines que contempla el programa de l’EPI. La jornada es va desenvolupar entre les 9 h i les 13.30 h i va estar dividida en dues parts: una dedicada als esports individual i l’altra als esports col·lectius.

En paraules del regidor d’esports, Alberto Belda, «la intenció és organitzar l’Olimpíada anualment i constituir-la com la cloenda de l’etapa esportiva escolar dels alumnes de primària». La «participació i la convivència entre centres» foren per a Belda les claus d’aquesta jornada esportiva, on van participar fins a 11 centres escolars.

Recordem que l’EPI es va implementar fa 4 anys, quan les activitats esportives contemplades pel programa van deixar de banda el caràcter extraescolar per incloure’s dins de l’horari lectiu. Gràcies a l’EPI, i de manera progressiva, els alumnes de primària prenen el seu primer contacte amb les 8 disciplines següents: judo, atletisme, orientació, gimnàstica artística, golbol, raspall, colpbol i balonkorf.