L‘Associació de municipis valencians forestals (AMUFOR) ha celebrat aquest matí en Àgora una jornada tècnica anomenada “El arte rupestre y el bosque”. El president de l’Associació, Óscar Martínez, ha destacat que AMUFOR neix amb la voluntat de conservar i gestionar sosteniblement els recursos naturals dels municipis valencians que disposen de territori forestal.

Més de 70 municipis componen de moment AMUFOR, als quals s’han de sumar, a l’espera que ho faça la de València, les tres diputacions valencianes. El diputat de Gestió del Territori de la Diputació d’Alacant, Javier Sendra, ha estat present a la jornada.

Encara que Alcoi no forma part de l’Associació, la voluntat és que l’adhesió es concrete pròximament. Així ho ha reconegut l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui també ha recordat que la intenció del Consistori és adquirir els terrenys protegits de la Sarga per tal de fer un centre d’interpretació referent a la Comunitat Valenciana.

Pintures de La Sarga - Foto: Ajuntament d'Alcoi

Pintures de La Sarga – Foto: Ajuntament d’Alcoi

Moment de l’encontre