La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi Anna Climent ha declarat: «des del govern del botànic i els governs municipals estem fent una gran tasca per deslligar de l’imaginari popular la corrupció de les institucions valencianes i del nom de la nostra comunitat. És en aquest sentit en el que farem una petició al govern de la ciutat per eradicar les inscripcions i plaques col·locades durant anys en tota classe d’instal·lacions públiques amb noms de polítics condemnats».

«Aquesta proposta ve recolzada per la Conselleria de Transparència de la Generalitat que ha instat a les Corporacions locals al fet que retiren “amb caràcter immediat les plaques commemoratives, inaugurals o esments honorífics on figure el nom de persones que hagen ostentat càrrecs públics i hagen sigut condemnades per sentència judicial ferma per corrupció, delictes contra la Hisenda pública i la Seguretat Social o per delictes contra l’Administració”» segons informa la regidora Climent.

La regidora assegura que la retirada de les plaques té “un contingut simbòlic fonamental per a la regeneració democràtica i mostren mostra la indignació i la preocupació evident pels casos de corrupció que han assotat la Comunitat Valenciana, que ara estan aflorant i que afecten majoritàriament al Partit Popular”.

«sembla obvi» comenta Climent «instar a retirar totes aquelles inscripcions situades en edificis públics en les quals apareguera el nom de polítics amb condemna ferma per corrupció. Encara que en l’actualitat hi ha polítics, en la seua majoria del PP com Zaplana amb plaques commemoratives a Alcoi, investigats o involucrats en processos judicials per corrupció a la Comunitat Valenciana. Per tant instarem al govern del PSOE a realitzar un llistat d’aquelles plaques on apareguen polítics investigats per corrupció, i d’aquesta manera agilitzar la seua retirada en el moment siguen condemnats»

Foto: Dolors Nadal (Licencia Creative Commons)