Durant dos dies, especialistes, empreses i representants d’institucions públiques han debatut sobre Mobilitat, Xarxes i Internet de les Coses (IoT), Urbanisme, Energia, Medi ambient, Regulació, Cultura, Sector Públic i StartUps en les ciutats intel·ligents.

En una de les taules redones, concretament la que tractava sobre la regulació, va intervenir Manolo Gomicia, regidor d’Empresa, Formació i Innovació d’Alcoi, al costat d’Antonio Pérez Pérez, alcalde de Benidorm, Marta Fenollosa Ribera, coordinadora de Smart Cities de l’ajuntament de Rafelbunyol, Paco Valverde, regidor de Serveis Públics de l’ajuntament de Vila-Real. Va estar moderada per Jose Vicente Morote, soci director del departament de Dret Públic i Regulatori d’Andersen Tax & Legal.

La visió del Congrés es va centrar en la tecnologia no com una fi, sinó com un mitjà. És a dir, no tant en els avanços tecnològics sinó els seus efectes sobre els ciutadans. D’aquesta manera, han analitzat el rol dels poders públics i el compromís de les empreses en el desenvolupament humà de les noves ciutats, ressaltant que la ciència, tecnologia i innovació estan col·laborant de manera decisiva en el desenvolupament de ciutats intel·ligents i que una ciutat no és completament intel·ligent si no permet ampliar el coneixement i benestar dels seus ciutadans.