Àlex Cerradelo, membre de l’executiva local de Compromís ha declarat que «fa unes setmanes ens felicitàvem de la decisió de la Conselleria de Cultura i l’IVAM d’encetar la nova etapa del CADA amb una exposició d’un artista de caràcter internacional de la nostra comarca com és Eusebi Sempere. Els alcoians tenim un obra de Sempere, però amb peculiaritats que la fan única.

L’obra escultòrica es diu «Ocells» i la seua peculiaritat és que l’autor no la va poder executar, ja que va morir en 1.985, sobre la base dels seus esbossos dissenyats sempre en tubs d’acer, es va encarregar la seua reproducció a l’escultor-gravador Abel Martín Calvo, assidu col·laborador de Sempere i que acaba el treball en 1.987. Així doncs podem dir que a la nostra ciutat tenim l’última escultura de Sempere.

L’escultura alcoiana, està ubicada a l’entrada del pont de Fernando Reig pel carrer Alacant, i comenta Cerradelo «És trist l’estat d’abandó al qual està sotmesa aquesta obra d’art, patint dècades sense cap tipus de manteniment. Actualment a simple ullada podem veure com els tubs d’acer que la conformem estan doblats, alguns fins i tot han desaparegut».

Pensem que no podem inaugurar el CADA el proper octubre amb una retrospectiva d’aquest gran artista i mostrar la pitjor cara de l’última obra de Sempere als nostres carrers. Per tant, Compromís demanarà al govern de la ciutat al proper ple, la restauració de «Ocells», la redacció d’un estudi de la ubicació més adequada per aquesta escultura i el seu trasllat si és convenient.