Aquesta setmana les Aules de la 3a Edat d’Alcoi, en les que participen més de 600 persones, celebren el seu fi de curs. Dilluns a la vesprada van inaugurar l’exposició de dibuix i pintura a l’Àgora, demà faran l’acte principal al Círculo Industrial i conclouran divendres, amb un dinar al qual ja s’han inscrit 150 persones.

L’exposició de dibuix i pintura es podrà gaudir fins al dijous 14 de juny en horari de 17 a 20.30 hores a l’Àgora. Dilluns va ser l’acte d’inauguració que va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, i de dos dels mestres d’aquestes especialitats José Borrell i Carlos Merchán. Durant l’acte van projectar també treballs dels alumnes d’informàtica.

El ‘Salón Rotonda’ del Círculo Industrial acollirà demà dijous de 18 a 20 hores el Fi de Curs, on actuaran les corals de la Plaça i Oliver, també hi haurà demostracions de Balls, tant de ‘singles’ com de parelles, així com ioga, gimnàstica i animació.

Els actes finalitzaran divendres amb un dinar a la seu de la filà Judios. Hi ha un total de 150 persones inscrites.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, ha explicat que «Estem immersos en ser Ciutat Amigable dels Majors de l’OMS i hem constituït la mesa d’Envelliment Actiu on tenim 32 persones representants de les activitats de les aules». Mira també ha recordat que «Aquest any hem millorat les instal·lacions de l’aula d’informàtica, dotant de dos projectors i pantalles per a poder seguir la classe, nous equips informàtics, hem adequat l’aula amb estors i hem canviat l’espai de la gimnàstica del Viaducte al Complex Esportiu Eduardo Latorre, comprant material per a tal fi, aquesta millora fa que ara es treballe en un lloc específic per a l’esport, accessible, amb llum natural, amb possibilitat de poder dutxar-se i amb unes bones comunicacions amb transport públic».

Cal assenyalar que fa més de 20 anys que estan en marxa aquestes aules i que hui en dia hi ha 9 activitats diferents: informàtica, història i geografia de la Comunitat Valenciana, Noves tecnologies, dibuix i pintura, ‘manualitats’, gimnàstica, balls de saló, ioga i corals i rondalla. Des de la regidoria de Polítiques Socials també es porta endavant la dinamització dels centres municipals de majors de La Plaça, Oliver i Zona Nord, a més, a banda d’aquestes activitats fan excursions, tallers, Setmana de Convivència, Concurs Literari i activitats específiques segons l’època de l’any, com carnestoltes o el dia dels enamorats. Per primera vegada aquest any s’ha dut endavant un taller intergeneracional amb els col·legis de Sant Roc i La Salle que han tingut una gran acceptació per les dues parts. Més de 600 persones han participat en les diverses activitats.