Aquest matí ha tingut lloc una junta de Portaveus en la que l’alcalde, Toni Francés, ha informat als grups polítics que l’Alameda passarà a anomenar-se ‘Alameda Camilo Sesto’. La decisió ja s’ha traslladat a l’artista i s’està treballant de forma conjunta per poder realitzar l’acte protocol·lari abans que acabe l’any 2018.

El govern local és el que té potestat per a donar noms als carrers de la localitat pel que, aquest matí, l’alcalde, Toni Francés ha comunicat als portaveus que ja està en marxa l’expedient perquè l’Alameda s’anomene «Alameda Camilo Sesto» en honor al fill d’Alcoi, artista internacional, medalla d’or i fill predilecte de la ciutat, Camilo Blanes Cortés, més conegut pel nom artístic, Camilo Sesto.

Recordem que després d’anys d’oblit per part de les institucions d’Alcoi l’actual govern de la ciutat, de la mà del Club de Fans Camilo Sesto, va establir relacions amb l’artista alcoià en 2016. L’Ajuntament va decidir fer un reconeixement a una de les figures internacionals més rellevants en el món de la cançó no en Alcoi sinó en tota Espanya coincidint amb el seu 70 aniversari, i en novembre del 2016, Camilo Blanes rebia la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi.

Les distincions al cantant i compositor alcoià es van atorgar en un multitudinari acte celebrat al Teatre Calderón i la plaça de Dins, que va demostrar l’estima de la ciutat i que va tenir un important ressò mediàtic tant a Espanya com a Iberomèrica, terra on l’alcoià ha rebut nombrosos reconeixements i premis. El cantant també va estar a l’Ajuntament en les festes de Moros i Cristians 2017 i fa poc es va presentar una iniciativa conjunta de les regidores de Turisme i Cultura: La ruta de Camilo Sesto, treballada amb la col·laboració del club de fans. Finalment, amb la decisió de donar el nom de Camilo Sesto a l’Alameda, l’artista estarà present al dia a dia de la ciutat per a sempre.

Camilo Sesto és el nom artístic de Camilo Blanes Cortés que va nàixer a Alcoi, l’any 1946. És un cantant, productor musical i compositor espanyol de balada romàntica, pop i rock. És un dels artistes insígnia d’Espanya, guardonat en 2011 amb la medalla «Màxim orgull hispà» lliurat en la ciutat de Las Vegas als Estats Units. Ha editat àlbums en anglès i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretat en italià, portuguès i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l’òpera rock Jesucrist Superstar, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l’espanyol. Malgrat l’abandó de les seues actuacions en directe, Camilo ha seguit des del 2014 amb algunes presentacions a Argentina, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat «Camilo70», aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

Camilo Sesto en Alcoi