VideomappingPro, un projecte empresarial amb presència en Àgora, ha guanyat la tercera edició del Concurs internacional del festival ‘Luz y Vanguardias’ de Salamanca. Pneuma, l’obra guanyadora i guardonada amb 15.000 €, fou projectada a la façana de l’Ajuntament de Salamanca en companyia dels altres 28 vídeo mappings presentats a concurs.

L’encarregat de gestionar la comunicació de VideomappingPro és Alejandro Pérez, qui compagina els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses al Campus d’Alcoi de la UPV amb el seu càrrec a VideomappingPro des de l’àrea d’emprenedors de l’Àgora. L’empresa, amb seu a Gandia, ha presentat treballs arreu del món i està especialitzada en l’elaboració de vídeo mappings, animacions 3D, hologrames, així com cursos i workshops. Actualment, i fruit de la col·laboració amb la UPV, l’empresa està desenvolupant una xarxa social basada en l’ús de l’àudio.

El regidor d’Empresa, formació i innovació, Manolo Gomicia, destaca que «aquest és el millor exemple de com Àgora alberga i facilita el treball de projectes empresarials d’èxit amb presència internacional».
Quant al festival ‘Luz y Vanguadias’, cal dir que és un esdeveniment de caràcter anual dedicat a la creació contemporània que exposa i dóna difusió a les obres d’autors que utilitzen la llum com a matèria primera i s’expressen mitjançant treballs que uneixen la plàstica, el vídeo, les projeccions i la instal·lació. El certamen va tindre lloc del 14 al 17 de juny on es van presentar 29 treballs procedents d’Espanya, Hongria, Itàlia, Romania, Àustria, Tailàndia, Canadà, Mèxic i Colòmbia.