El programa d’itineraris d’inserció sociolaboral que tornarà a impulsar l’Ajuntament permetrà realitzar sis noves incorporacions al departament de serveis socials. D’aquesta manera, la plantilla del departament s’incrementa fins als 56 treballadors -20 més que a l’inici de la passada legislatura- i fins a més de 90 tenint en compte els que treballen indirectament per a serveis socials. Aquests últims serien per exemple la coordinadora i els mestres de les aules de majors o la gestió del servei d’ajuda a domicili.

Quant als itineraris d’inserció sociolaboral, cal dir que la subvenció que s’ha rebut enguany ha estat de 147.762,96 €, la qual permetrà contractar per al termini d’un any a dos treballadors socials i quatre orientadors. També s’ha previst la creació d’una nova àrea física de treball a la unitat de treball social (UTS) que es troba al Camí, 40.

Al voltant d’un centenar de persones en risc d’exclusió social a la nostra ciutat participaran en aquests itineraris d’inserció, els beneficiaris dels quals seran escollits a partir dels perfils inclosos a la base de dades de les UTS. S’espera que el treball es puga iniciar al llarg del mes de juliol.

La regidora de Polítiques Social i Igualtat, Aroa Mira, explica el funcionament del programa: «El treball amb els participants es realitza tant a escala individual com de grup, sent l’objectiu el desenvolupament de competències bàsiques, conductuals i funcionals per a dotar-los de les habilitats d’autonomia personal i social que faciliten el seu accés a l’ocupació. A més, s’impartiran tallers on se’ls ensenya a crear les seues pròpies eines de cerca d’ocupació, a desenvolupar les habilitats de comunicació necessàries per a passar amb èxit una entrevista de treball i a desembolicar-se en l’entorn digital»
Tal com va ocórrer amb els itineraris d’inserció de l’any passat, es contactarà amb empreses de la zona per a establir vies de col·laboració amb la finalitat d’afavorir la inserció sociolaboral dels participants.