Alcoi se suma a la iniciativa nacional amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de tot el país i major visibilitat a l’esclerosi lateral amiotròfica, ELA, avui 21 de juny, Dia Mundial de la lluita contra l’ELA, es durà a terme una iniciativa a escala nacional i il·luminaràs les fonts de la ciutat de roig color que representa a ADELA CV l’Associació valenciana d’esclerosi lateral amiotròfica i als 400 afectats que hi ha en la nostra Comunitat, alguns d’ells en la nostra ciutat.

A més de la nostra ciutat, han manifestat el recolze en la Comunitat Valenciana a aquesta iniciativa els ajuntaments de València, Alacant (en col·laboració amb Aigües d’Alacant il·luminaran la font de la plaça del Mar), Elx (Edifici del Molí Real), Sant Joan d’Alacant, Gandia, Asp, Paterna, Almoradí, Benimàmet-Beniferri, Villena (s’il·luminarà La Torre de Santa Maria) i Elda.

«Alcoi sempre dóna el seu suport davant qualsevol iniciativa d’aquestes característiques, la nostra ciutat sempre s’ha mostrat solidària i col·laboradora i més amb una malaltia tan dura com l’ELA. Ja fa alguns anys que fem una marató de zumba a benefici d’ADELA i sempre estem disposats a col·laborar en el que necessiten», ha destacat l’edil de Polítiques Socials, Aroa Mira.

Per al seguiment d’aquesta acció en xarxes socials, s’ha creat el hastag #luzporlaELA. A més, la Fundació Luzón ha creat la pàgina web www.luzporlaela.es, on es podran pujar fotografies per a conformar un mapa nacional de municipis il·luminats en suport a aquesta lluita.

Des d’ADELA CV, han indicat que «volem involucrar també als ciutadans de qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana pel que proposem que aquelles persones que vulguen sumar-se a la iniciativa pengen de les seues finestres o balcons una tela roja en senyal de suport i compartisquen les seues fotografies en les xarxes socials amb el hastag anterior #luzporlaELA i #luzporlaELACV, de manera que puguem recopilar-les i crear un àlbum comú. Igualment allò que ho desitgen podran enviar les seues fotografies al correu electrònic correo@adela-cv.org amb l’assumpte: Luz per l’ELA».

ADELA-CV
ADELA-CV naix per a atendre les necessitats i defensar els drets de les persones amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) a la Comunitat Valenciana en 1992. L’associació potencia la recerca, el suport a les persones i famílies afectades, la informació i divulgació especialitzada, la conscienciació i la denúncia social amb els mitjans que explica i de manera activa, optimista i positiu. Per a aconseguir els seus objectius, organitza tallers, cursos, grups d’ajuda mútua, sessions de fisioteràpia i logopèdia, així com activitats d’oci i temps lliure, entre altres, encaminades a millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA i les seues famílies, intentant arribar on l’administració no arriba i pal·liar les manques que açò provoca en una malaltia que té moltes necessitats i requereix moltes cures. El Ministeri d’Interior va declarar a ADELA-CV entitat d’utilitat pública en l’Ordre INT/962/ 2011 de 31 de març de 2011. A la Comunitat Valenciana, hi ha entorn de 400 persones amb ELA, de les quals 185 estan en contacte amb ADELA-CV. L’associació compta amb 337 associats. A Espanya, l’ELA afecta a prop de 4.000 persones i es diagnostica 900 nous casos a l’any. L’esclerosi lateral amiotròfica és una malaltia neurodegenerativa que provoca una progressiva paralització dels músculs que intervenen en la mobilitat, la parla, la deglució i la respiració. No afecta la sensibilitat, els sentits ni la capacitat intel·lectual. El seu origen és desconegut i manca de tractament curatiu, encara que sí pal·liatiu i simptomàtic. El físic britànic Stephen Hawking patia ELA.