La regidoria de comerç de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut endavant una formació per als comerciants sobre com funciona la galeria comercial dins del portal del comerciant. Van fer una classe pràctica de com accedir, com actualitzar, com posar-se en contacte amb l’oficina de comerç, com penjar els seus productes, entre d’altres. A més, van recordar que des de l’Oficina de Comerç es té línia directa amb els comerços que estan en aquesta galeria als quals els informen de notícies o novetats que els puguen interessar com subvencions o ajudes.

Des de febrer de 2017 està en marxa el portal del comerç sostenible a Alcoi, que s’articula entorn de quatre punts clau: la citada base de dades de més de 700 comerços en la qual els establiments poden donar a conéixer la seua oferta, consultes Online; per a resoldre diversos dubtes relacionats amb l’activitat comercial, el racó dels emprenedors; per a ajudar-los a crear el pla d’empresa i una borsa de locals comercials per a donar facilitats als quals cerquen obrir un negoci.