Arran de les informacions extretes de la sentència de la branca valenciana de la Gürtel en la qual s’acredita que durant el 2008 es va pagar un acte a Alcoi al Teatre Calderón per valor de 5.067 euros en negre, Guanyar Alcoi presentarà una moció al Ple municipal per reprovar als responsables orgànics i polítics del PP d’Alcoi del 2008.

En l’acte del PP celebrat al Teatre Calderón del 5 de març del 2008, durant la campanya electoral de les eleccions generals, participaren Federico Trillo, com a cap de llista per la província d’Alacant, Francisco Camps, President de la Generalitat Valenciana en eixe moment, l’ex alcalde Miguel Peralta, coordinador d’aquesta campanya a la província d’Alacant, Joaquín Ripoll, President de la Diputació d’Alacant i també qui era l’Alcalde d’Alcoi i president del PP a Alcoi, Jorge Sedano.

Segons Guanyar, la sentència publicada acredita que l’acte es va pagar de forma il·legal i que els serveis prestats per Orange Market SL «no van ser objecte de facturació, comptabilització i declaració tributària». La resolució judicial indica que empresaris com Enrique Ortiz pagaven en gran part els actes de les campanyes electorals «violentando e infringiendo así tanto cuantitativamente como cualitativamente la legislación en la materia».

Per a Guanyar «queda provat que la corrupció també va arribar a Alcoi de la mà del PP, amb la Gürtel pagant en negre actes electorals. A més, Alcoi també ha estat implicat al cas Brugal. Tal com ha publicat la premsa existixen converses gravades d’Enrique Ortiz on ell mateix explica la fórmula emprada a Alcoi perquè li adjudiquen a ell els projectes i afirma que el concurs per al projecte del Bulevard li’l feien a mesura, explicant que el feia ell mateix».

La portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes explica que a Guanyar Alcoi «creiem que l’Ajuntament, com a institució més propera a la ciutadania ha de treballar per dignificar la política i exigir el compliment d’uns valors ètics per part dels regidors i regidores triats per la ciutadania. La institució que representa als alcoians no pot mirar cap a una altra banda, obviant aquests actes i ha d’expressar públicament el rebuig cap a aquestes pràctiques, cap als qui les realitzaven i cap als qui donaven suport a les mateixes tant participant de forma activa com amagant-les.»

«S’ha comprovat que es va obtenir un benefici de forma il·legal, realitzant el que serien trampes a una competició. I amb aquest míting part d’aquestes trampes es van fer a Alcoi. Creiem aleshores raonable que com a mínim l’Ajuntament ha de reprendre als que permeteren que aquests actes il·legals tingueren lloc a Alcoi i prengueren part en els mateixos. Donades les seues responsabilitats dintre del seu partit sembla poc creïble o, almenys, irresponsable que desconegueren com s’estava finançant i com després es beneficiava irregularment a empresaris en licitacions locals.» conclou Blanes.

És per açò que Guanyar Alcoi ha presentat una moció que es debatrà al Plenari del dilluns 25 de juny a les 19 h en la qual es demana reprovar públicament a aquells que van participar en aquest acte finançat de forma il·legal a canvi de beneficis a empresaris corruptes i ostentaven càrrecs amb responsabilitats públiques o orgàniques al Partido Popular. També es demana que l’agrupació local del PP demane disculpes a la ciutadania per haver permés aquestes irregularitats i que aquest acord s’envia a les diverses agrupacions implicades del PP.