El membre de l’executiva de Compromís Alcoi, Àlex Cerradelo, ha declarat «el pròxim dia 28 se celebra el dia de l’orgull LGTBI, i des del govern d’Alcoi, per segon any consecutiu han decidit no fer res».

«En comissions informatives hem preguntat quines activitats tenia pensada la regidora realitzar en aquest sentint, i la contestació ha estat cap», asseveren. A Compromís consideren que la falta d’activitat de l’Ajuntament en aquest sentit contrasta en la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull presentada ahir al ple, on un dels punts diu «la necessitat d’invertir en polítiques a favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de génere mitjançant programes i projectes, formació i informació….» accions que, diu Compromís, als últims anys han estat desaparegudes a la programació de l’Ajuntament.

Segons Alexandre «encara hi ha molt treball per fer amb aquest tema, com a mostra les últimes setmanes va haver-hi a un local de la ciutat un incident homòfob» i continua «a Compromís pensem que encara cal fer molta pedagogia, i si bé des del govern del botànic estan havent-hi gran quantitat avanços socials i legislatius, cal recolzar amb polítiques als ajuntaments per erradicar aquests comportaments dels nostres carrers, tanmateix del nostre llenguatge».

«És fonamental normalitzar la diversitat sexual i la identitat de génere entre els nostres joves, als centres educatius, també al nucli familiar, els pares i les mares són fonamentals per donar naturalitat» comenta Alexandre «són tasques importants que caldria implementar des de la regidoria, encara que la declaració institucional és un pas, queda encara camí a realitzar per normalitzar aquest col·lectiu», insisteix.

Compromís ha organitzat una xarrada el dia 28, on el Síndic a les Corts Valencianes, Fran Ferri, activista reconegut pels drets LGTBI explicarà entre altres temes, la situació en què es troba la futura llei LGTBI que la Conselleria d’Igualtat i polítiques inclusives està confeccionant. «Convidem a tots a apropar-se aquest dijous al Casal Ovidi Montllor a les 7 de la vesprada», conclouen des de Compromís.