Per quart any consecutiu la Conselleria de Polítiques inclusives aporta unes ajudes per tal els que els ajuntaments facen escoles d’estiu per als xiquets que pertanyen a famílies amb risc d’exclusió que pateixen dificultats econòmiques i són greus multiproblemàtiques. Des de l’Ajuntament d’Alcoi sempre s’ha col·laborat des de la primera edició.

Aquest any la Conselleria aporta 17.404 euros i la Regidoria de Polítiques Socials 15.000 euros. En total 32.404 euros que faran possible que 92 xiquets que pertanyen a aquests tipus de famílies puguen gaudir a una escoleta d’estiu.

Col·laboren amb l’Ajuntament per a donar resposta a les necessitats dels xiquets alcoians amb menys recursos les escoletes d’Esclaves, Escola d’Integració Miguel Hernández, Carmelites, Horta Major i la Societat Protectora d’Animals i Plantes.

L’edil de Polítiques Socials, Aroa Mira, explica que «des del primer any vam començar a col·laborar, sempre hem pensat que eixos xiquets devien estar en escoletes com la resta de xiquets, no pel fet d’estar en una família multiproblemàtica havien d’estar a banda. Són escoles on faran diverses activitats, i tindran servei de menjador, perquè el pilar més important d’aquest projecte és que tots els xiquets puguen tindre el dinar inclòs».

«Nosaltres com ajuntament, agraïm a les escoles que s’han sumat des de sempre a aquest projecte i sabem de les dificultats d’aquests 92 xiquets, però darrere hi ha un equip humà tècnic que ha fet possible que puguen participar i sobretot volem donar les gràcies a tots els tècnics i responsables de les escoletes que mai ens posen cap trava per tal que els xiquets puguen gaudir de les activitats que vagen a fer-se i espere que tot el món gaudisca i que tinguen eixa harmonia de poder estar amb els seus companys i amics. Finalment vull agrair també a tots els tècnics del departament la tasca que han fet», ha conclòs Mira.