La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi destaca que amb l’arribada del bon oratge la gent surt més al carrer, ocupa espais públics i utilitza places, parcs i jardins com espais de convivència. I, moltes vegades, això comporta més brutícia, possibles desperfectes i problemes amb el soroll. El regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago explica que “des les administracions públiques s’ha de vetllar pel civisme, el bon ús i les bones pràctiques en aquest tipus d’espais que faciliten i milloren la convivència, la neteja i el manteniment d’aquests”.

Santiago considera que l’estiu és un moment en el qual s’han de cuidar especialment els parcs, jardins i espais públics en general, ja que aquests espais configuren per a la ciutadania un espai d’encontre quan ve el bon oratge, i aquests han d’estar en perfecte estat perquè la ciutadania els puga gaudir”. És per això que, des de Guanyar Alcoi es considera prioritari que l’Ajuntament d’Alcoi aposte decididament pel manteniment d’aquests espais.

El regidor anuncia que “vam presentar al plenari un prec perquè es realitzi una campanya informativa pel bon ús ciutadà dels espais públics com són places, parc i jardins amb l’objectiu de potenciar un comportament cívic que facilite la convivència, la neteja i el manteniment en aquests espais. Al mateix temps, acompanyar aquesta campanya amb un increment de la vigilància d’aquests espais”.

Santiago informa que “el prec va ser acceptat i seguint els passos de la iniciativa que vam presentar, el Parc de la Pau, situat a l’esquena de l’edifici de Cervantes, ja ha sigut adequat i netejat”.