La web institucional de l’Ajuntament d’Alcoi, www.alcoi.org, ha canviat el seu disseny per oferir una imatge més moderna i que facilite la navegació dels usuaris. L’adaptació de la programació al nou disseny ha sigut realitzada amb els tècnics municipals de manera progressiva i encara està adaptant els continguts de determinats apartats perquè siguen més senzills i visuals. S’espera que els canvis finalitzen al llarg del mes de juliol per aquest motiu tant les últimes setmanes com a les pròximes setmanes, alguns apartats estaran incomplets o poden no funcionar amb normalitat.

D’altra banda està contractada també l’adaptació de la web a un sistema especial perquè siga accessible a persones amb diversitat funcional. Aquesta adaptació es posara en funcionament una vegada s’acaben de cometre els canvis en tots els apartats per adaptar-se al nou disseny, previsiblement a l’últim trimestre de l’any, i es milloren el temps de descàrrega, un altre dels aspectes amb els quals s’està treballant.

El regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, destaca la feina que està realitzant-se: «Un portal web institucional amb tantes àrees i tanta informació com un Ajuntament sempre és un repte, a més tenint en compte que és gestionat per desenes de funcionaris diferents, responsables de cadascun dels seus apartats. Pensem que la imatge ha millorat amb aquesta nova versió més intuïtiva i visual però la web és un projecte en continua evolució».

D’altra banda, la web serà accessible per a persones amb diversitat funcional. Està previst que l’accessibilitat s’implante una vegada estiguen adaptats tots els apartats al nou disseny. «Dins de les diferents accions d’accessibilitat que està realitzant aquest Govern, la web no podia ser una excepció, esperem que la versió adaptable a tot tipus de diversitats estiga operativa a l’últim trimestre de l’any» conclou Belda.

En relació a l’accessibilitat de l’Ajuntament d’Alcoi cal recordar que en l’actualitat hi ha 4 punts accessibles en l’Ajuntament, adaptat a persones amb diversitat funcional (Policia Local, Serveis Socials al Camí 40, Oficina de Registre al carrer Sant Llorenç i la Tourist Info), i els Museus també estan implantant sistemes adaptats per a persones amb aquestes necessitats, ara es treballa perquè la web també siga accessible.