De l’1 al 3 de juliol representants del Consell Econòmic i Social d’Alcoi (CES), així com representants institucionals i tècnics de la comarca viatjaran a Beasain i Mondragón. Aquest viatge té una completa agenda per conèixer de primera mà, experiències d’organització empresarial d’èxit amb major implicació i participació de totes les persones que formen part de l’empresa.

La primera visita que s’ha concertat és a ‘Mondragón Cooperación Cooperativa’. També coneixeran la ‘Asociación Amigos de Arizmendiarrieta – Arizmendiarrietaren Lagunak Elkartea’ que entre altres objectius té propiciar la reflexió sobre noves fórmules socioempresarials basades en les idees i valors d’Arizmendiarrieta i ha tingut un paper clau en la Proposició No de Llei, per promoure un ‘Model inclusiu participatiu basc d’empresa’.

També coneixeran la comarca de ‘El Goierri’ que ha desenvolupat estratègies per a dinamitzar el seu desenvolupament industrial. Cal destacar Goieki, l’agencia de desenvolupament comarcal i Goierri Eskola.

A més, coneixeran de primera mà ADEGI, l’associació d’empresaris de Guipúscoa i el seu model empresarial i la Diputació Foral, on es reuniran amb els tècnics del departament d’Economia.

Entre els objectius d’aquest viatge cal destacar que la primera intenció és conèixer de primera mà, experiències d’organització empresarial d’èxit amb major implicació i participació de totes les persones que formen l’empresa. Així mateix, tindre coneixement de com s’ha organitzat en l’àmbit de formació professional i promoció econòmica la comarca de Goierri i el paper que juguen allí empresaris, polítics i administració autonòmica i finalment, animar la creació d’un grup de treball a escala comarcal, si es veu convenient, per veure quines de les experiències conegudes en el viatge, són importables, adaptant-les, per millorar els nivells d’ocupació, de formació i la salut, creació i desenvolupament de les activitats industrials del nostre territori.

‘MONDRAGÓN COOPERACIÓN COOPERATIVA’
És el fruit del moviment cooperatiu iniciat en 1956, any en què es va crear la primera cooperativa industrial en la localitat guipuscoana d’aquest nom. La seua filosofia d’empresa es troba recollida en els seus Valors Corporatius de Cooperació, Participació, Responsabilitat Social i Innovació.

La Missió de Mondragón aglutina els objectius bàsics d’una organització empresarial que competeix en els mercats internacionals, amb la utilització de mètodes democràtics en la seua organització societària, la creació d’ocupació, la promoció humana i professional dels seus treballadors i el compromís de desenvolupament amb el seu entorn social.

Avui dia, Mondragón està integrada per més de 100 cooperatives autònomes i independents i constitueix el primer grup empresarial basc i el dècim d’Espanya. Ocupa 73.635 persones i té 15 centres d’I+D.