El programa de dinamització sociocomunitària Anima’t, impulsat per de la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi, ha estat guardonat per la seua innovació educativa a les II Jornades Innovació Col·laborativa de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Després d’haver estat escollit com un dels tres millors exemples de bones pràctiques d’entre els projectes presentats, Anima’t ha rebut un finançament addicional de 500 €.

El congrés va tenir lloc els dies 28 i 29 de juny a l’edifici Arenales del Campus d’Elx UMH. L’elecció va dependre del Comité d’Innovació mixt sota criteris d’excel·lència en la innovació, sostenibilitat, transferència, interdisciplinarietat i rigor de la investigació educativa vinculada al projecte.

Recordem que Anima’t és una iniciativa nascuda de la col·laboració entre els alumnes de primer de TASOCT (Tècnics d’animació sociocultural) del CIP FP Batoi i de les Associacions Veïnals alcoianes de la mà de l’Ajuntament d’Alcoi, i del departament de Participació Ciutadana. Al llarg dels mesos de març, abril i maig, els veïns de El Centre, El Sargento, Font Roja (Camí), Santa Rosa-La Mistera i Els Clots han pogut gaudir d’una variada programació, coordinada per la professora Silvia Rico i duta a terme pels mateixos alumnes de TASOCT.

La regidora de Participació, María Baca, assegura que aquest premi «és el just reconeixement a la passió i il·lusió evidenciada pels alumnes, que amb la seua tasca han aconseguit dinamitzar els barris de la ciutat». També destaca la regidora «la inversió en capital humà que suposa Anima’t i sobretot el caràcter voluntari i desinteressat de les associacions que participen en el programa».