Una vegada s’ha reunit el Consell Escolar d’Alcoi, ja s’han acordat els dies de festius locals que s’han traslladat a Conselleria per a la seua aprovació. Des de Conselleria ja han publicat el calendari escolar amb els festius a falta de les festes locals.

Les classes començaran el 10 de setembre en Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, i Formació Professional. D’altra banda, acabaran el 18 de juny de 2019 en ESO, Batxillerat i FP; i el 20 de Juny en Infantil i Primària.

Excepcionalment, l’alumnat que curse programes formatius de qualificació bàsica iniciarà les activitats escolars el 20 de setembre de 2018 i finalitzarà el 14 de juny de 2019.
En formació de persones adultes començaran el 18 de setembre de 2018 i finalitzaran el 14 de juny de 2019. En ensenyaments esportius reglats i artístics començaran el 24 de setembre de 2018 i finalitzaran el 18 de juny de 2019; i finalment els ensenyaments d’idiomes començaran l’1 d’octubre de 2018 i finalitzaran el 25 de juny de 2019.
Les vacances de Nadal seran des del 24 de desembre de 2018 al 6 de gener de 2019 -ambdós inclosos- i les de Pasqua del 18 al 29 d’abril de 2019, ambdós també inclosos.
Seran festius de Conselleria els dies: 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya; 1 de novembre, Festa de Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució; 19 de març, Sant Josep; i 1 de maig, Festa del Treball.

El Consell Escolar Municipal, ha presentat a la Conselleria d’Educació els següents dies festius locals: dilluns 18 de març, divendres 3 i dimarts 7 de maig, que seran el dia dels Músics i del Descans. Recordem que les Festes de Moros i Cristians seran 4, 5 i 6 de maig de 2019.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, ha destacat que «a banda del dia dels Músics i Descans, tan sols quedava un dia festiu per declarar, i el consell escolar ha decidit que hi haurà un pont per ‘Sant Josep’, ja que el dilluns 18 de març serà festiu escolar, i el 19 festiu de Conselleria».