Alcoi ha tingut durant la primera meitat d’aquest any la seua presa de contacte amb el programa Jove Oportunitat ‘JOOP’, una iniciativa que promou la realització de tallers d’assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació i que han abandonat els estudis. Vuit joves de la nostra ciutat d’entre 16 i 21 anys han completat amb èxit l’itinerari establert pel programa, dels quals dos han decidit reincorporar-se a l’E.S.O, un a l’escola d’adults, i cinc han superat els exàmens de competències clau del SERVEF.

El punt final del programa es va posar la setmana passada al Centre Cultural Mario Silvestre; allí va tenir lloc un acte de cloenda on els jóvens van rebre un diploma i pogueren compartir experiències amb la regidora de Joventut, María Baca, i amb altres membres del seu departament.

Durant els sis mesos de duració del programa els jóvens han visitat 20 empreses de la província, sis d’elles del nostre àmbit local. Les estades han sigut breus -d’una a tres jornades- convivint amb professionals de, com a mínim, 10 sectors (famílies professionals) distints. Paral·lelament s’han organitzat dues jornades de convivència; la primera d’elles a Biar, i la segona a Benaixever, aquesta última amb la presència dels 18 municipis alacantins adherits a la iniciativa.

La regidora de Joventut, María Baca, parla d’un resultat «molt satisfactori, ja que tots els participants han avançat d’una manera notòria en la visió del seu món, han aprés a valorar les virtuts alienes i pròpies, així com a tolerar i conèixer els defectes dels altres. En definitiva, a tenir esperança a l’hora de canviar el seu destí».

Recordem que la iniciativa va ser promoguda l’any passat des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) amb el finançament del Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Enguany, gràcies a les gestions de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi, el programa JOOP ha arribat a Alcoi per primera vegada.