Màrius Ivorra regidor i portaveu de Compromís a Alcoi valora positivament el canvi de criteri de la Diputació d’Alacant per invertir el 8 milions d’inversions repartits a dit, d’una manera mes objectiva, a tots els municipis que van sofrir despeses pels temporals l’any 2016, tal i com ha defensat els nostres companys de la coalició els passats mesos a la Diputació.

El regidor Ivorra recorda que d’haver aprovat la primera opció pactada per PP i PSOE els pobles de la nostra comarca no haguérem disposat d’alvoltant de 421.970 €. més. «Açò evidencia la falta d’interés del nostre alcalde Toni Francés, que forma part de la Diputació d’Alacant, ja que el PSOE havia pactat amb el PP unes subvencions que perjudicaven clarament al municipi d’Alcoi d’on és alcalde, a més a més de la Mancomunitat Alcoià-Comtat, també presidida pel PSOE amb Manolo Gomicia i integrada per diferents municipis, on l’anterior repartiment ens perjudicava amb 1.805.298 € menys»

Per a Compromís, «Aquest canvi de criteri de la nova proposta dictaminada a la Diputació d’Alacant, és la prova més evident que al final la satisfacció extraprocessal dictada per la jutge provoca l’aprovació d’un pla molt similar al que demanava Compromís», «donant alé als nostres companys de Compromís a la Diputació que durant dos mesos han estat ferms demanant igualtat de tractament per a tots els pobles. Companys com Gerard Fullana que han suportat els atacs que els han arribat des del PP i PSOE contra Compromís, però que al final, aquest divendres, el 100% de la inversió serà amb criteris objectius i han desaparegut les subvencions nominatives del dictamen, és a dir subvencions a dit».

La coalició ara reclama que els 14 milions d’euros que queden de marge per a inversions sostenibles vagen als pobles exclosos del Pla d’Obres i Serveis. Des de Compromís a la Diputació, es destaca que aquest és només un primer pas i que queda encara una segona fase de negociació on han assegurat que la coalició es mantindrà la seua estratègia de no acceptar ni política ni judicialment “privilegis a uns pocs a costa de la majoria”.

Compromís exigirà a més que la resta d’inversions es repartisquen també amb criteris objectius de població i no es repetisca “un nou intent de PP i PSOE de primar uns municipis sobre altres amb subvencions a dit”.