Segons el PSOE, l’actitud del PP a la Diputació d’Alacant de voler imposar sense consens la distribució del superàvit entre els pobles de la província d’Alacant i la judicialització de per part del grup Compromís de les subvencions nominatives ha estat bloquejant 42 milions d’euros per als pobles i ciutats de la província d’Alacant durant més de 3 mesos. «El destí del superàvit de la diputació sempre s’ha distribuït per consens entre els pobles de la província d’Alacant al mes de maig, excepte enguany per l’enfrontament entre PP i Compromís», diuen els socialistes.» Un enfrontament que, de moment, ha perjudicat als pobles i ciutats de la nostra comarca, retardant unes subvencions molt necessàries, més si cap, en el cas dels pobles que han hagut de fer front als temporals de 2016 i 2017″, contunuen.

Davant aquesta situació de bloqueig, i a la espera de la solució dels jutjats, EU va plantejar a l’últim plenari, el 4 de juliol, desbloquejar aquesta situació que estava perjudicant greument als pobles de la província, de tal manera que es va plantejar aprovar la part dels 42 milions d’euros que si que contava amb el consens de tots els grups polítics. Davant aquesta proposta el grup socialista a la Diputació va presentar una esmena, a través del diputat Toni Francés, per a que, a banda, del desbloqueig tots els pobles que es van veure afectats pel temporal de 2016 i principis de 2017 foren compensats per l’import total de les inversions que havien fet i no només en un 33% com plantejava el PP. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat, «cosa que desconeix el senyor Ivorra, i ha suposat un increment de la inversió a la nostra comarca de més de 1.700.000 €, passant dels 720.000 € inicialment proposats pel PP als 2,5 milions gràcies a la proposta del PSPV», argumenten els socialistes.

Francés lamenta que el portaveu de Compromís el senyor Ivorra s’haja fet ressò d’una nota de premsa del seu grup a la Diputació, diu, farcida de mitges veritats i més d’una mentida i «Una vegada més el portaveu de Compromís en Alcoi queda en evidencia com quan ens va acusar de no haver sol·licitat una subvenció de la Diputació a la que no podíem accedir per que anava dirigida a poblacions de menys de 50.000 habitants». Francés no veu mala fe en les acusacions de no defensar els interessos d’Alcoi des de la Diputació d’Alacant, sinó desconeixement del seu funcionament i seguidisme partidista a l’estratègia demagògica del seu grup a la Diputació però l’actitud és preocupant perquè un portaveu no provoca massa confiança si està contínuament equivocant-se».

De fet no es cert tampoc, diu, que els diners que anaven a les subvencions nominatives s’han destinat a compensar els efectes de les pluges. Dels 42 milions de superàvit ara només s’ha distribuït 25 milions, i la resta es farà quan s’arribe a un consens. «El que si es cert es que l’actitud de Compromís i PP a la diputació ha impedit que s’hagen aprovat dues subvencions nominatives importants per als pobles de Cocentaina i Muro que estaven previstes, com son 300.000 per a la construcció de la passarel·la de vianants per donar continuïtat a la via verda al seu pas per Cocentaina i 427.000 € per a ampliar el instal·lacions esportives a Muro d’Alcoi. Propostes que havien sigut defensades per Toni Francés a la Diputació i que estava previst aprovat però la judicalització de Compromís ha bloquejat».

Els socialistes alcoians destaquen que Francés com diputat provincial i alcalde d’Alcoi, treballa per a a tots els pobles de la comarca i per Alcoi, i que aquesta feina ja s’ha materialitzat amb el recolzament de la Diputació, diuen, per a projectes importantíssims com Smart City o el Parc Tecnològic de Rodes.