En abril de 2016 es va aprovar al ple municipal la proposta de Guanyar Alcoi que s’acordava que tota l’energia consumida per l’Ajuntament d’Alcoi provinguera d’energies renovables. No obstant això, Guanyar Alcoi diu que “res s’ha fet encara i demana que s’accelere el nou concurs perquè tota l’energia consumida en l’àmbit públic municipal siga neta”.

En aquest aspecte el grup municipal Guanyar Alcoi preguntarà a la propera comissió informativa en quin punt es troba aquest contracte de consum públic d’energies 100% renovables. El regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago afirma que “demanarem al Govern de Toni Francés perquè accelere aquest contracte. Sembla que quan es proposen aquests projectes, tenen bona acollida per part del Govern, no obstant això després aquestes queden aparcades al calaix i no són prioritàries. És per això”, afegeix Santiago, que “preguntarem a la comissió informativa per la tramitació d’aquest contracte i demanarem agilitat perquè es concurse com més aviat millor i així l’energia consumida per l’Ajuntament siga neta i renovable”.

El regidor conclou dient que “ha de ser un compromís de l’Ajuntament les polítiques verdes i ecològiques, en aquest cas aquesta proposta, a més a més, no tindria cap cost extra a l’Ajuntament així que tindre aquest gest és molt senzill”