A Alcoi tot el que fa regust a Tirisiti agrada. Des que la nova Biblioteca Tirisiti obrira les portes en febrer d’enguany, uns 5.815 xiquets i xiquetes han fet ús de les seues instal·lacions. Aquest nou espai cultural, sorgit dels pressupostos participatius de l’any passat, ha rebut visites de 10 centres escolars d’educació Infantil i Primària, amb alumnes de 3 a 12 anys que han pogut gaudir d’una programació formada per 37 talles i animacions escolars.

Cal dir que tots els dissabtes o divendres s’han organitzat tallers i animacions per a la resta d’usuaris, amb un total de 18 activitats. A més, les seues instal·lacions -ubicades als baixos del Centre Cultural Mario Silvestre- han oferit diàriament activitats de formació a joves usuaris, donat que la Biblioteca Tirisiti és un servici que s’ha posat en marxa per a nous lectors, amb un total de 100 activitats de formació.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, recalca que la biblioteca «ha complit amb escreix el projecte d’un nou servici bibliotecari, més dedicat a la promoció de la lectura que al rol tradicional de la biblioteca clàssica».

Les demandes per comptar amb un nou espai infantil van sorgir en 2014, quan la regidoria de Cultura va retirar l’àrea infantil que hi havia dintre de la biblioteca central perquè no era accessible ni adequada. És per això que als pressupostos participatius de 2017 una de les propostes més votades fou la creació d’una biblioteca infantil-juvenil en la zona Centre.

Recordem també que als pressupostos participatius d’enguany ha sigut escollit el projecte d’una biblioteca infantil per a la Zona Nord. Per tant, ben aviat, la ciutat disposarà de dues biblioteques d’aquesta mena.