L’Ajuntament d’Alcoi té previst remodelar l’IES Andreu Sempre al 2019 a través del programa de la Generalitat «Edificant». Aquest important projecte amb un cost de 4 milions d’euros anirà acompanyat d’altres actuacions a centres educatius alcoians amb una despesa total de prop de 5 milions d’euros. La delegació de competències per portar a terme les obres de 4 projectes al CEIP Romeral, CEIP Miguel Hernández, Tomás Llácer i el propi Andreu Sempere ha de ser aprovada pel proper plenari, previst per el divendres 27 de juliol.

La delegació de competències, que suposa que la Generalitat Valenciana assumisca el cost total de les obres però que aquestes siguen realitzades per el consistori alcoià, haurà de ser aprovada al proper plenari municipal. Una vegada realitzada l’aprovació, la Conselleria haurà d’enviar la delegació de competències definitiva i l’Ajuntament ja podrà començar a licitar la redacció definitiva del projecte. El cost total de l’actuació ha sigut valorat a través d’una memòria amb poc més de 4 milions d’euros. La previsió és de 130.000 euros per a la redacció del projecte, 2.500.000 euros per obres en 2019 i 1.450.000 euros per al 2020.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, valora la notícia com una gran notícia per a la comunitat educativa de la ciutat: «L’Andreu Sempere sempre ha sigut una prioritat per aquest govern, després de molts anys de decepcions i promeses incomplides per part de la Generalitat , l’Ajuntament va assumir fer obres però, com ja vam dir, eren únicament unes actuacions puntuals i en cap cas anàvem a deixar de treballar per aconseguir una solució definitiva. Per fi, el projecte «Edificant» del govern valencià ens permetrà tindre en breu un institut digne i adequat amb una inversió milionària per a Alcoi».
Els altres projectes que també han estat valorats i Conselleria ha enviat la delegació són el CEIP Miguel Hernández, que es preveu que les obres es puguen realitzar encara en 2018, i el CEIP Romeral i el Tomás Llácer, en tots dos casos es pretén licitar la redacció del projecte al 2018 per a poder portar endavant les obres al 2019.
L’Ajuntament també està a l’espera de la delegació de competències per al col·legi Sant Vicent. Al mateix temps estan ultimant-se les memòries valorades d’Horta Major i Pare Vitòria, i esperant la valoració de l’ampliació del Cotes Baixes. D’altra banda, Alcoi ha introduït dues propostes més per al programa «Edificant» per dotar a l’IES Pare Vitòria d’un nou gimnàs i aules; i, d’altra banda, per donar accessibilitat i adequar un saló d’actes en L’Escola Oficial d’Idiomes.