Alcoi té previst construir una nova pista de BMX a la ciutat. Amb una inversió total de 150.000 euros, el nou circuit estarà situat a la part de darrere de la pista de petanca del Romeral, a la part superior de la Colònia d’Aviació. Un ampli espai de titularitat municipal, que permetrà créixer tant al Club i els practicants d’aquesta modalitat esportiva, obrint a Alcoi la possibilitat a realitzar importants competicions per a situar, diuen, a la ciutat com a capital del BMX.

Actualment el Club ciclista BMX Alcoi utilitza les instal·lacions que estan situades en la zona del Viaducte. Aquest circuit, molt limitat en l’espai, s’ha quedat xicotet i compta amb problemes, ja que no pot albergar ni grades ni serveis. El club ha anat creixent cada vegada més des de la seua creació en 2006 fins a l’actualitat, comptant amb una junta directiva renovada i uns socis involucrats en la participació i foment d’aquest esport (olímpic des de 2008), treballant conjuntament amb el Centre d’Esports per mantenir i millorar les instal·lacions de BMX i per a l’organització de les diferents proves que se celebren a la nostra ciutat.

El Club ciclista BMX Alcoi compta en l’actualitat amb més de 50 socis, 39 llicències federatives de corredors actius participant en proves de BMX de nivell autonòmic i nacional; a més de diverses participacions per tercer any consecutiu en proves de nivell europeu. El passat any acumulen més de 200 representacions dels corredors en aquestes proves. Amb representació en categories des dels 6-7 anys fins a Cruiser 40 i més. En l’àmbit autonòmic acumulem més de 10 títols de campió, 4 membres de la Selecció Valenciana de BMX, a més de nombrosos podis en totes les proves de Challenge i Campionat de la Comunitat Valenciana de BMX. A nivell nacional tenen diversos campions en la Copa d’Espanya i la Lliga LBR (Pau Gomez, Carlos Galera, Miguel Navarro, Sergi Valero…) i un Campió d’Espanya (Nico Parres en 2017), subcampió (Alejandro Cordero en 2018), a més de diversos corredors en el Top Ten nacional; tot això en les diferents categories que participen.

El Club BMX Alcoi també participa en la promoció del BMX organitzant proves esportives de caràcter local, autonòmic i nacional, com la Copa d’Espanya del 2017, que va ser un èxit de participació. A nivell local, la Lliga Local de BMX inclosa als Jocs Esportius i que serveix d’assaig als corredors i d’iniciació als més de 50 nens inscrits a aquesta modalitat esportiva.

Des del Club apunten que és una gran notícia la construcció d’unes noves instal·lacions de BMX que els permetran acollir proves de caràcter nacional, i evolucionar esportivament.
El projecte tindrà un cost previst de 150.000 euros, distributius tant per a la redacció del projecte com per a l’execució de les obres de construcció d’un nou circuit per a la modalitat de BMX.

La ubicació del circuit serà a l’esquena de les pistes de petanca del Romeral, a la part de dalt de la Colònia d’aviació. «El nou espai, a banda de donar més possibilitats de millora als nostres esportistes, podrà albergar competicions provincials, autonòmiques i de nivell nacional, convertint Alcoi en una de les ciutats capitals del BMX» conclou Belda.