Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha rebut a alumnes i professors de l’IES Cotes Baixes de la nostra ciutat que han aconseguit importants victòries en competicions en les quals han participat amb els vehicles que ells mateixos han participat. El primer edil ha estat acompanyat pels regidors d’Educació, Alberto Belda, i d’empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, així com representants de la resta de partits que formen la corporació municipal, Guanyar, Ciutadans, PP i Compromís. En la presentació es van poder veure tres vehicles de dos projectes, el Dimoni Cotes Baixes, el HiperCotes Inèrcia Bàsica HCI 3/ 18 i el IB 2/18.
Cal ressaltar que l’equip Dimoni Cotes Baixes ha quedat campió de la Shell Eco Marathon Europe 2018. Repetint podi per quart any consecutiu en la competició de vehicles d’alta eficiència energètica de major nivell del planeta, i per segona vegada en el més alt.

Els components de l’equip es van desplaçar al circuit urbà construït en el Queen Elizabeth Olympic Park de Londres el dilluns dia 2 de juliol, i van disputar la prova, que es desenvolupa en sis dies (un de verificacions, dues d’entrenaments i tres de competició), amb el prototip DIMONI3 resultat del treball d’alumnes i professors de diferents especialitats de l’IES Cotes Baixes.
El resultat de campió de la Shell Ressò Marathon Europe 2018 converteix al prototip DIMONI3 en el vehicle elèctric més competitiu i eficient a escala mundial.

El projecte ECO-DIMONI va nàixer l’any 2005 com a iniciativa d’uns professors de l’especialitat d’automoció, que ho van concebre com a complement a la formació que imparteixen en l’Institut Cotes Baixes d’Alcoi aconseguint d’aquesta manera una motivació extra, així com introduir de forma pràctica a l’alumnat en les tecnologies capdavanteres de desenvolupament de sistemes de propulsió alternatives als motors d’explosió i combustibles fòssils. Al capdavant del projecte es troben els professors Juan Antonio Gómez i Enrique García Ripoll.

HiperCotes
També es van presentar els dos vehicles participants en la cinquena edició de la Hiperbaric-Challenge un programa educatiu concebut per a descobrir la vocació científica, tecnològica i emprenedora mitjançant el treball en equip per al disseny, construcció i prototipado d’un cotxe d’inèrcia. Durant tot el curs van haver de realitzar un vehicle d’inèrcia, així com el projecte, que anava superant diverses fases. Van presentar dos vehicles, l’HiperCotes Inèrcia Bàsica el HCI 3/ 18, fabricat amb materials sostenibles i l’IB 2/18, un vehicle estratosfèric i experimentat. Solament 12 equips van arribar a la fase final que va tenir lloc a Burgos, on l’equip HiperCotes va quedar campió.

Moment de la recepció