La regeneració urbana als voltants de l’estació ferroviària d’Alcoi és un dels projectes que l’Ajuntament preveu licitar als pròxims mesos. L’actuació que està pressupostada en prop de 280.000 euros afectaria a tota la zona al voltant dels més de 5.500 metres cedits a Renfe i on es troba l’estació i les vies del tren que uneixen Xàtiva amb Alcoi. Està previst que aquests terrenys que envolten l’estació i les vies s’urbanitzen i es doten de serveis urbans, incloent una zona d’aparcament.
Cal recordar que al 2004, el plenari municipal va aprovar una reparcel·lació del Pla de Reforma Interior on se cedia a Renfe un total de 5.554,05 metres quadrats en la zona on està l’estació d’Alcoi, al carrer Tirant lo Blanc. Al 2006, es començava a gestionar pel Departament de Patrimoni els terrenys d’aquest àmbit que no havien estat cedits, per a aclarir la titularitat municipal i poder actuar urbanísticament sobre aquesta àrea situada al barri de la zona nord. Finalitzat el procés, i amb la titularitat pública i la propietat municipal dels terrenys acreditada, s’ha elaborat un projecte d’urbanització per l’adequació i millora dels serveis urbans existents en l’àmbit de l’estació.

L’esmentada proposta està valorada en prop de 280.000 euros, i el Consistori espera poder licitar la redacció del projecte abans que acabe l’any per a executar les obres al 2019. El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, explica: «Aquesta zona que envolta l’estació de Renfe necessita d’un actuació per a poder urbanitzar-la i incorporar-la al barri. Si sobre l’estació en concret no podem actuar ja que està cedida a Renfe sí que podem millorar tot l’entorn, asfaltant, col·locant serveis públics i habilitant una zona d’aparcament. El projecte també suavitzarà la corba que el carrer Tirant lo Blanc realitza en aquest punt millorant la visibilitat dels vehicle».

El projecte millorarà un punt important ja que és un punt d’entrada a la ciutat, a més d’estar situat en una les zones que encara queden al barri de la zona nord per a expandir-se urbanísticament.