Marius Ivorra regidor i portaveu de Compromís a Alcoi valora negativament el canvi de criteri de l’Ajuntament d’Alcoi que al ple de la setmana pasada es va aprovar en el que es permeten altres activitats no industrials ocupar els nostres polígons.

En declaracions del regidor Ivorra «aquesta modificació obri la porta al fet que qualsevol activitat, com centres esportius es pugen instal·lar en sol industrial. Per a nosaltres aquesta possibilitat s’enfronta amb la reiterada reivindicació de la indústria, la falta de sol industrial a Alcoi i comarca. Si ens falta sol per a les nostres indústries com podem permetre que el poc que hi ha s’utilitze per activitats que perfectament podrien estar al nucli urbà? Entenem que hi ha activitats que requereixen unes dimensions i espais que no són fàcilment satisfets pels locals comercials, però a la nostra ciutat gràcies a la seua evolució història urbanística troben gran quantitat d’antics edificis industrials de grans dimensions en desús, que poden ser destinataris per aquests usos.»

«Altra qüestió que aquesta modificació enfronta és la visió de ciutat compacta que hem defensat durant anys, i que el regidor Gomicia ha reconegut inclús al plenari. La nostra ciutat ha d’afavorir la comunicació ràpida entre serveis i usuaris, els trajectes diaris curts i la utilització del transport eficient. Però amb aquesta modificació afavorim que activitats d’ús quotidià s’instal·len a les perifèries del nucli urbà, on el transport públic no arriba, per tant obliguem als usuaris a desplaçaments depenent dels vehicles propis, més propis d’altres models de ciutat menys sostenibles», insisteixen.

A Compromís pensen que el camí encetat pel govern de Toni Francès no afavoreix l’economia de la ciutat i pot hipotecar el futur dels nostres polígons industrials. «Pensem que és important l’apertura de nous negocis, però cal afavorir i fomentar que aquests nous negocis amb necessitats d’espais especials puguen emprar zones del nucli urbà, recuperant per als ciutadans zones que ara per ara no estan en ús, com exemple la zona del carrer Enginyer Vilaplana, i per altra banda no esgotant el poc sol industrial que tenim al nostre terme en activitats que no requereixen els serveis dels polígons industrials», conclouen.