El dilluns 6 d’agost començarà la tercera i última fase de les obres d’Entença tal com va explicar el dimarts 24 de juliol l’alcalde, Toni Francés, a les associacions de veïns i comerciants de la zona, amb la idea que a principis de setembre estiga asfaltat i es puga obrir provisionalment al trànsit el tram entre Espronceda i Góngora. Amb aquesta nova fase es tallarà al trànsit l’últim tram que compren entre Góngora i Isaac Peral. El bon ritme que porten les obres, i l’absència d’incidències importants, ha permés a l’Ajuntament avançar els compromisos i aprofitar al màxim el mes d’agost on el trànsit es redueix considerablement.

Els turismes i les motos pujaran per Isaac Peral a Pintor Cabrera, pel que fa als vehicles pesats de menys de 10 tones hi haurà un desviament previ a l’encreuament amb el carrer Sant Lluís Bertran, els autobusos també tindran un recorregut alternatiu.

Les travesseres de Góngora i Isabel la Catòlica continuaran obertes, pel que els vehicles podran baixar des de Pintor Cabrera per Góngora cap al centre de la ciutat i des de Pintor Cabrera per Isabel la Catòlica cap l’Alameda.

El passat dimarts l’alcalde va realitzar una reunió informativa amb les associacions de veïns i comerciants per a informar del bon ritme de les obres i l’acceleració de la programació de les fases de l’obra del carrer Na Saurina d’Entença.

L’alcalde ha explicat que «quan vam dissenyar les fases havíem de ser prudents perquè no sabíem que podríem trobar-se quan obrirem el carrer, hem tingut la sort que les incidències han sigut mínimes i l’obra s’ha pogut accelerar. S’ha decidit parlar amb l’empresa per a incrementar els efectius i poder començar ja la tercera fase aprofitant al màxim el mes d’agost que és molt més fluix en trànsit. La previsió és que la primera setmana de setembre s’asfalte la zona entre Espronceda i Góngora i eixa part puga obrir-se al trànsit. D’aquesta manera milloraríem els terminis que vam preveure, en un primer moment, ja que pensàvem que en setembre estaria només des d’Espronceda fins a Isabel la Catòlica».

Francés conclou: «Parlem d’una de les obres fonamentals de la ciutat, pendent des de fa més de 40 anys, un vial que travessa gairebé tot Alcoi i que, en un moment o altre, tots els ciutadans utilitzem. Sabem que totes les obres són molestes però estem treballant intensament per a avançar tot el possible en agost quan molts ciutadans i comerços estan de vacances, i que els alcoians gaudim quan abans millor del carrer Entença que tots ens mereixem».

Canvis al bus

Les línies d’autobús 1 i 3 també sofreixen modificacions i quan ixen d’Alcalde F. Boronat (Hospital), realitzaran el següent recorregut alternatiu: Alcalde F. Boronat (Hospital), Escultor Ridaura, Mestre Laporta (Aules Verds), quan arriben a l’encreuament amb Joan Gil Albert, gir a la dreta i per la mateixa fins a l’encreuament amb Primer de Maig, gir a l’esquerra i per aquest carrer a buscar Tirant Lo Blanc, Carmen Vidal s/n, (Parada provisional abans del Pont R. Terol), per seguir per Teular del Llonganisser fins a l’encreuament amb Carrer La Salle, gir a l’esquerra i per Isaac Peral fins a l’encreuament amb Pintor Cabrera, gir a la dreta i per aquesta, la línia 1 seguirà fins a l’encreuament amb Góngora, per la qual baixarà a buscar la parada del mateix carrer i seguirà amb l’itinerari habitual, i la línia 3 una vegada entre des d’Isaac Peral a Pintor Cabrera, continuarà per la mateixa fins a la parada de Víctor Espinós, i recuperarà l’itinerari habitual. Les dues parades existents en Pintor Cabrera continuaran estant habilitades.