Guanyar Alcoi deplora l’actitud, diuen, del Govern de Toni Francés, el qual, asseveren “no ha fet res per executar la Llei de Memòria Històrica malgrat haver acceptat una moció que instava a fer-la complir en novembre de 2016 i haver acceptat una esmena de Guanyar Alcoi amb la que s’incloïen 5.000 euros als Pressupostos municipals de 2017 i es van quedar sense executar”.

Guanyar Alcoi en novembre de 2016 comunicava que es congratulava que la Llei de Memòria Històrica anara a complir-se a Alcoi. De fet a proposta de la plataforma ciutadana es van incloure 5.000 euros als Pressupostos municipals per tal de fer complir aquesta llei, preceptiva des de la seua aprovació a finals de 2007. No obstant això, asseguren que el Govern municipal  va deixar sense utilització aquesta partida i no va realitzar cap acció per complir aquesta llei. Ara, el Govern central planteja modificar la Llei de Memòria Històrica per tal d’ampliar-la i que es declaren nul·les les sentències dictades pels tribunals d’exempció franquistes.

La regidora del grup municipal Guanyar Alcoi Vicky Llàcer apunta que “el Govern central del PSOE planteja modificar la Llei de Memòria històrica i en canvi el Govern de Toni Francés, del mateix color polític, no ha fet res en tota la legislatura a pesar dels compromisos que, com de costum, es converteixen en paper mullat”. La regidora insta al Govern local del PSOE a “complir amb les seues obligacions i dur a terme la Llei de Memòria Històrica que, recordem, la va aprovar el mateix partit el 2007 però que aquest Govern no ha fet cap esforç per executar-la”. Llàcer a més apunta que “el cost d’aquesta mesura és mínim, en 2017 es va prendre aquest compromís amb una partida de 5.000 euros i a l’any següent, l’any 2018, es va eliminar”, la regidora remarca que “resoldre i dur a termes aquestes qüestions són una responsabilitat amb la memòria i la dignitat democràtica. Estem acostumats al fet que partits de dretes com el Partit Popular i hereus del Franquisme, no vulguen invertir en aquesta necessitat, però Toni Francés ha invertit el mateix en matèria de Memòria Històrica que M. Rajoy, i això ens ha de fer reflexionar”, conclouen.