La Generalitat Valenciana ha confirmat en el DOCV que Alcoi rebrà un total de 63.107,99 euros repartits en dos programes diferents que suposen 4 projectes turístics per a la ciutat. Destaca l’adequació i millora de per als vianants i ciclistes en els màrgens del riu Riquer entre el pont de Cervantes i la Font del Quinzet.

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) té dos programes d’ajudes, el primer és per les inversions i adequacions dels serveis i recursos turístics. Cada ciutat només pot presentar un projecte en aquest programa, i la nostra ciutat ha presentat el condicionament i millora de l’accessibilitat per als vianants i ciclistes als marges del riu Ríquer de la zona que va des de baix del pont de Cervantes fins a la Font del Quinzet i que permetrà una vegada estiga realitzat tant aquest projecte com la passarel·la que unirà la zona esportiva de Santa Ana amb la de Work Out de baix d’aquest pont, poder anar des del Museu dels Bombers al Racó de Sant Bonaventura. L’import que subvencionaran és de 32.298,83 euros el 45% de l’import total que és de 71.755,18 euros.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, destaca «aquestes subvencions ens ajuden a la promoció turística de la nostra ciutat. El projecte d’unir el Riu Riquer amb la Font del Quinzet farà, que puguem gaudir més encara del nostre entorn natural. Seguirem treballant per impulsar la nostra ciutat com a destinació turística de qualitat».

Font del Quinzet

Promoció turísitica

Per al segon programa creat per a la competitivitat dels destins turístics dins de l’apartat d’implantació i certificats de sistemes de qualitat, atorguen 3.098,81euros que és el màxim subvencionable del total del projecte que són 6.197,62 euros, per al seguiment del Certificat de la Q de Qualitat. En el punt de l’impuls de la imatge de les destinacions turístiques, han demanat i s’ha concedit per a la Campanya de publicitat de Moros i Cristians amb 23.779,75 euros, cal destacar que aquest ha estat el projecte que major puntuació dins d’aquest programa de tots els presentats, s’ha aconseguit el màxim subvencionable. A més, es rebran 3.930,60 euros per al suport a la prestació de serveis turístics.

Moros i Cristians