El dia 6 d’agost, dilluns, serà el primer dia de les obres que faran accessibles els passos de vianants de la plaça d’Espanya. Aquesta actuació es durà endavant seguint l’acordat al pla d’accessibilitat i amb els veïns i diferents entitats.

Les obres es duran endavant durant el mes d’agost, que és el que menys trànsit té Alcoi en dues fases. En la primera s’actuarà en els passos de vianants que van cap a la vorera on està situat l’ajuntament i el Centre de Salut. En la segona les obres es faran en els passos que van des de la vorera del Teatre Calderón i Tourist Info cap a la plaça d’Espanya.

Durant el període de les actuacions no es podrà circular pel tram en obres i l’altre passarà a ser de doble sentit, per tant en cap moment es tallarà el trànsit. Les obres començaran pel tram que va per davant de l’ajuntament i seguiran pel que passa per davant del teatre Calderón. El tram que passa per davant de la Unión Alcoyana i el Bar Ideal serà de sentit únic cap a Sant Llorenç, per tant, no es podrà baixar per Sant Nicolau a partir de l’encreuament amb La Cordeta, tan sols podran fer-ho els autobusos, la resta de vehicles aniran per La Cordeta a buscar el carrer Casa Blanca, des d’on podran anar cap a la plaça o Viaducte.

Les obres provocaran canvis en l’autobús, la parada de davant de l’Oficina de Turisme – Teatre Calderón (Plaza Espanya, 14), durant aquest període quedarà inutilitzada i es traslladarà al carrer Sant Lorenç, 6-8.
Les línies 1,2 i 5, baixaran per Sant Nicolau i en arribar a la plaça d’Espanya giraran al carrer Sant Llorenç per a seguir per País Valencià, Els Alçamora, i continuar amb el seu recorregut normal.
La Línia 4 anirà des de Sant Joan de Ribera a l’Hospital Verge dels Lliris, accedirà a la plaça d’Espanya pel carrer Gonzalo Barrachina i seguirà tot recte per davant de la Unión Alcoiana i el Bar Ideal, per a accedir al carrer Sant Llorenç i continuar amb el seu recorregut normal. La Línia 3 no variarà el seu recorregut per aquestes obres.

«Seguim fent Alcoi més accessible, escoltant a la ciutadania, hem acabat les obres del parc del Viaducte i ara actuarem a la plaça, seguint el que marca el Pla d’Accessibilitat, i complint l’acordat amb els veïns i diferents associacions», afirma el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez.

«La nostra intenció és fer un Alcoi accessible, perquè totes les persones puguen gaudir de la ciutat, les que tenen dificultats de mobilitat o qualsevol diversitat també, per això tenim el Pla d’Accessibilitat i estem fent moltes actuacions, tant als carrers com als edificis municipals, i seguirem treballant per tindre una ciutat el més accessible possible», ha conclòs, Jordi Martínez.

Recordem que recentment s’han fet obres al parc del Viaducte, a voreres com les de l’Alameda, País Valencià o Els Alçamora, així com l’accés a la Biblioteca Ricardo Senabre, entre d’altres.