La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha aprovat la memòria valorada del CEIP Sant Vicent, i aquest matí ja ha estat aprovada al plenari amb el vot favorable de tots els partits de la Corporació a excepció del PP, que s’ha abstingut, la delegació de competències a l’Ajuntament al Ple Extraordinari, junt amb els projectes de CEIP Romeral, CEIP Miguel Hernández, Tomás Llácer i Andreu Sempere. A més, han aprovat el projecte de l’Escola Oficial d’Idiomes, de la que ja es treballa en la memòria valorada.

El CEIP Sant Vicent podrà realitzar el tancament del terrat per a ús de la biblioteca, l’execució d’un nou magatzem esportiu i la substitució de les finestres de la façana, està valorat en 306.788,12 euros. Recordem que el cost total de l’actuació de l’Andreu Sempere ha sigut valorat amb poc més de 4 milions d’euros. La valoració és del CEIP El Romeral és de 309.783,29 euros, s’invertiran 244.728,97 euros al CPEE Tomás Llácer i al CEIP Miguel Hernández, 38.142,18 euros.

La darrera proposta acceptada per al projecte edificant és un projecte per donar accessibilitat i adequar un saló d’actes en L’Escola Oficial d’Idiomes. Ara s’ha de fer la memòria valorada tant d’aquest projecte com de l’IES Pare Vitòria. Després es farà una delegació de competències prèvia que passaria a ser definitiva quan l’aprovara el Plenari Municipal.

Recordem que tan sols queden dos temes pendents en l’Edificant, l’Ajuntament està ultimant la memòria valorada d’Horta Major, i esperant la valoració de l’ampliació del Cotes Baixes per part de la Conselleria d’Educació.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, ha destacat que «Ja tenim la competència per dur endavant les obres a 5 centres, la Generalitat invertirà quasi 5 milions d’euros en els projectes aprovats. Insistim que la quantitat podria arribar als 10 milions amb els projectes del Pare Vitòria, l’EOI, Cotes Baixes i Horta Major».

L’objectiu del programa «Edificant» és posar al dia tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana amb un pressupost global de 700 milions. Aquest programa es pot dur endavant gràcies al fet que el Consell va aprovar un decret llei que permet delegar les competències en matèria de construcció i rehabilitació de col·legis i instituts. Els consistoris que s’adherisquen a «Edificant» es fan càrrec de la part tècnica, és a dir el projecte, contractació, construcció, adreça i certificació de l’obra, el que permetrà agilitzar els tràmits i donar solucions més ràpides als centres. El cost econòmic és a càrrec de la Generalitat.