La il·luminació creada en exclusiva per al ‘Nadal Alcoià’ que, l’any passat, es va inaugurar al carrer Sant Nicolau i Sant Llorenç també arribarà a la resta dels carrers del trajecte del centre històric on es desenvolupen els principals actes nadalencs: el Camí, Sant Nicolau, la Plaça, Sant Llorenç i País Valencià. El cost dels nous motius que es col·locaran en Nadal, 60 en total, serà d’uns 100.000 euros.

El govern va decidir l’any passat crear en exclusiva per a la nostra ciutat una enramà amb la intenció de donar més rellevància si cap a les Festes del Nadal alcoià, que compten amb una Cavalcada declarada BIC i Festa d’Interès Turístic Nacional i que volen ser Patrimoni de la Humanitat. Cal recordar que l’atractiu disseny de la nova enramà estava basat en en el motiu modernista del balcó de la Casa del Pavo, amb el segell «Alcoi, Ciutat del Nadal» com a principal focus d’atenció, amb tecnologia led i estructura lleugera per resistir bé la pluja i el vent.
Raül Llopis, regidor de Festes, explica: « L’enramà del Nadal alcoià va tenir una acceptació molt gran per part de les alcoianes i els alcoians, així que vist el bon resultat hem apostat per ella de manera decidida, encara que supose també un esforç extra per col·locar-la i emmagatzemar-la. Aquest Nadal, la enramà d’Alcoi arribarà a tot el recorregut principal del centre històric».

Els nous motius van donar bon resultat tan estètic com pràctic així que, aquest any, s’ampliaran als principals carrers del centre Històric, adaptant-se a la seua mida i circumstàncies. Es col·locaran 13 motius al País Valencià, 3 en Gonçal Barrachina, 22 motius a la Plaça i 22 motius a el Camí, en total 60 motius nous que s’uneixen als 29 que ja es van estrenar a Sant Nicolau i Sant Llorenç al 2017, completant una decoració pròpia de 89 trams en total.

La decoració canvia substancialment en la Plaça on els trams horitzontals passen a motius verticals per a adaptar-se a les faroles; d’altra banda, els motius verticals també s’allarguen, modificant lleument el disseny per a poder cobrir l’amplada del carrer el Camí i de l’ Avinguda del País Valencià.

Noves enramades Nadal