L’alcalde, Toni Francés, s’ha reunit amb Juan Sandoval Mendiolea, ambaixador de Mèxic a l’ONU, juntament amb Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, Igualtat i Salut Pública i Alberto Belda; regidor d’Esports, Educació, Personal i Modernització de l’Administració.

Juan Sandoval té els seus orígens a Alcoi, ja que son pare, Juan Sandoval Domenech, nascut a la nostra ciutat es va traslladar a Mèxic per casar-se, l’any 1963.

El diplomàtic mexicà ha indicat a l’alcalde que sempre recorda el seu origen alcoià i s’ha posat a la seua disposició per tractar qualsevol tema a l’ONU.

L’Ambaixador Juan Sandoval-Mendiolea és diplomàtic de carrera. Va ingressar al Servei Exterior Mexicà en 1992 i va ser promogut al rang d’Ambaixador a 2014. Des de febrer de 2015 s’exerceix com a Representant Permanent de Mèxic davant l’Organització de les Nacions Unides a Nova York.

Advocat per l’Escola Lliure de Dret, Ciutat de Mèxic (1984-1989), va realitzar estudis de formació diplomàtica a l’Institut Matías Romero (1992- 1993) i ha realitzat estudis de postgrau a França, Suïssa, els Països Baixos i el Brasil.
A la Secretaria de Relacions Exteriors de Mèxic ha tingut les funcions com a Director General per a l’Organització de les Nacions Unides (2013-2015); Director de gabinet del subsecretari per a Assumptes Multilaterals i Drets Humans (2007-2013); i director general adjunt per Organismes i Mecanismes Regionals Americans (2006-2007).

Ha estat representant de Mèxic en nombroses reunions a les seus de les Nacions Unides, l’OCDE, la UNESCO i el Consell d’Europa.

Ha estat condecorat pel Regne d’Espanya amb l’Ordre d’Isabel la Catòlica.
Parla espanyol, anglés, francés, portugués i italià.