Després de les crítiques del Partit Popular d’aquesta setmana, el Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi  ha recordat que el passat 22 de desembre el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Jordi Martínez, va fer una roda de premsa en la qual va anunciar que Alcoi tindria un eix municipal ciclista-vianant continu que travessarà longitudinalment el nucli urbà de la ciutat. Aquest vial connectarà la Via Verda i la Zona Nord. En aquesta roda de premsa es va indicar que «L’administració local confia poder finançar la meitat del projecte amb una dotació dels fons FEDER. Si aquest fóra el cas, el projecte ascendiria als 900.000 € i la subvenció cobriria la meitat d’aquesta quantitat».

El 4 de maig de 2018, l’alcalde Toni Francés, juntament amb el director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such va anunciar en roda de premsa que l’ajuntament ha rebut una subvenció de la Generalitat amb la qual i mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) costejarà la meitat de dos importants projectes per a la ciutat. Un d’ells consisteix en la rehabilitació del patrimoni industrial a l’àrea de primeres aigües del Molinar, per a la qual el Govern valencià concedirà 496.675 € d’un total d’1,2 milions. L’altre projecte és el vial ‘ciclopeatonal’ que connectarà els barris de Batoi i la Zona Nord, iniciativa que serà finançada amb 410.994 euros d’un total de 994.000 euros.

El Govern Municipal recorda que aquestes dues notícies van ser publicades tant a les xarxes socials de l’ajuntament com al web municipal i també es van fer ressò la majoria de mitjans locals de comunicació. A més, es va publicar un vídeo que explica exclusivament aquest vial.

Per altra banda, el 27 de juliol, l’ajuntament va anunciar que un dels projectes que preveu licitar als pròxims mesos és la regeneració urbana als voltants de l’estació ferroviària d’Alcoi. Aquesta actuació que està pressupostada en prop de 280.000 euros afectaria a tota la zona al voltant dels més de 5.500 metres cedits a Renfe i on es troba l’estació i les vies del tren que uneixen Xàtiva amb Alcoi. Està previst que aquests terrenys que envolten l’estació i les vies s’urbanitzen i es doten de serveis urbans, incloent-hi una zona d’aparcament.

El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Jordi Martínez ha indicat que «Una vegada més el Partit Popular s’ha tornat a confondre. La via ‘ciclopeatonal’ que passa per davant de l’Estació de RENFE és un projecte aprovat en maig, subvencionat per la Generalitat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i que connectarà Batoi amb l’eixida Nord d’Alcoi. Per una altra part, està la regeneració de la zona de RENFE amb una nova zona d’aparcaments i serveis. Ni el carril bici es finança amb 250.000 euros ni és el mateix projecte de RENFE».

«Després de totes aquestes dades objectives ens trobem com de nou el Partit Popular acusa el Govern d’improvisació, i d’invertir 250.000 euros per fer un carril bici a la zona de RENFE, sabem de la fòbia que tenen a les bicis, i que sempre denuncien que desapareixen aparcaments, i precisament amb l’obra de la zona de RENFE es crearan aparcaments, considerem que el PP mescla dades, per acabar dient el de sempre: improvisació. Si no es fa alguna cosa, acusen de passivitat. Quan s’actua, com veiem amb un projecte planificat, diuen que és improvisació, un discurs que ja no enganya, perquè les dades objectives ho demostren», ha conclòs, Martínez.