Les obres per a millorar l’accessibilitat de la Plaça que van començar el sis d’agost ja estan finalitzades. L’adequació per millorar l’accessibilitat d’un dels principals punts del centre històric alcoià ha afectat a diversos passos de vianants: el de davant de l’Ajuntament fins la «Bandeja», el del carrer Sant Llorenç i carrer Sant Nicolau, el que hi ha davant del Centre de Majors i i el de davant del supermercat «MasyMas».

L’adequació ha sigut realitzada al mes d’agost per no crear problemes de trànsit en un punt important de la ciutat. Cal recordar que la ciutat compta amb un Pla Municipal d’Accessibilitat i un grup motor pel que les obres d’accessibilitat es consensuen i programen segons necessitats i disponibilitat pressupostària.

El govern destaca que el compromís del Govern amb l’accessibilitat és clar i recorda les actuacions que s’han dut a terme com les obres al Passeig Ovidi Montllor en el Viaducte, les voreres de la Zona Nord, les voreres de la coneguda com «la volta als Ponts» (l’Alameda, País Valencià o Els Alçamora), l’accés a la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre, els semàfors amb senyals acústiques l’adequació de punts d’atenció municipal o dels museus per a persones amb diversitat funcional i l’accessibilitat de la pàgina web municipal.