Dins de l’oferta formativa que aquest any presenta l’Àgoralab, es realitzaran 5 cursos, 2 de creació de videojocs i 3 de robòtica. L’oferta formativa d’Àgoralab per al curs 2018/2019 (d’octubre a juny, coincidint amb el calendari escolar) planteja, en línies generals cursos que pretenen introduir a l’alumnat en els conceptes bàsics de la robòtica i creació de videojocs mitjançant el joc, el descobriment i l’ensenyament lúdic.

Pel que fa als cursos de creació de videojocs, aquests tindran dues modalitats, les dues per a estudiants d’ESO: una d’iniciació a la creació de videojocs amb Gamesonomy, e es durà a terme dimarts de 17,30 a 19h; i una altra de Desenvolupament de videojocs avançat amb Construct que s’impartirà els dimecres a la mateixa hora.

Els cursos de robòtica educativa presenten tres modalitats: la d’iniciació, dirigida a alumnat de 5é de primària a 1r d’ESO, que s’impartirà dilluns; una altra de robòtica avançada, per continuar els cursos anteriors que serà els dijous i una altra de Robòtica Educativa, anomenada CREA, dirigida a alumnat d’ESO, Batxillerat i FP, els divendres, tots seran a la mateixa hora de 17,30 a 19h.

«La intenció és fer que els joves aprenguen a pensar per ells mateixos, a treballar en equip, adquirir coneixements bàsics en electrònica, programació, mecànica, disseny 3D… I tot açò d’una manera divertida que puga animar-los a orientar-se cap als estudis tècnics», indica el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia.

Recordem que l’Àgoralab és un projecte que va néixer fa 5 anys en l’Àgora amb l’objectiu de crear un espai de robòtica educativa, formació i impressió 3D. Al llarg de les tres edicions anteriors, han passat més de 200 alumnes; a més s’han dut a terme col·laboracions amb col·legis en tallers de robòtica, participació en activitats divulgatives com setmanes de la ciència, fires educatives… tot amb la finalitat de proporcionar un espai on incentivar la robòtica educativa, programació de videojocs, introducció al disseny i impressió 3D.

BALANÇ DARRER CURS
«El balanç de la 4a edició ha sigut molt satisfactori, amb una nombrosa participació d’alumnes en les activitats que s’han dut a terme, així com per la consolidació i ampliació dels cursos que formen part de l’oferta formativa», destaca Gomicia.
Han participat 59 alumnes en total, repartits en cursos d’Iniciació a la Robòtica per als més menuts (15 participants), Iniciació a la creació de Videojocs amb Gamesonomy (12 alumnes), Creació Avançada de Videojocs amb Construct (12 alumnes), Curs de Robòtica Agoralab (12 alumnes) i Robòtica avançada (8 alumnes).
Tots aquests cursos i activitats complementàries han suposat 150 hores formatives.

PARTICIPACIÓ EN LA FLL EN L’ÀMBIT AUTONÒMIC
A més, enguany HAN participat en la First Lego League celebrada en la EPSA el 3 de febrer en la competició autonòmica de l’edició anomenada «Hydro Dynamics» amb dos equips, una experiència enriquidora i que anima a continuar en treballar en eixa línia integradora en la qual conjugar la robòtica, un projecte científic i fomentar els valors i el treball en equip en la resolució dels reptes plantejats.

Per tal de proporcionar una experiència formativa completa també han fet entrenaments voluntaris els dissabtes al matí, i a més han comptat amb la col·laboració de tècnics d’Aqualia, amb xarrades tècniques i visita al dipòsit del Camí.
L’11 de maig van participar amb l’alumnat dels cursos de creació de videojocs en la IV edició del Concurs de Videojocs organitzat per l’EPSA, en la que 4 alumnes d’Àgoralab van ser premiats en diferents categories: Primer Premi en modalitat Lliure «Rally-X» de Jordi Llinares, Segon Premi en modalitat Lliure «Dragon Ball» de Nakor Pérez Grau, Segon Premi en modalitat Gamesonomy «Jimmy Spider» de Pau Masiá Santonja, i Tercer Premi en modalitat Gamesonomy «Legendary Game», de Pedro Fernández Muñoz.

A més, es consolida un grup de treball maker en el que es desenvolupen diferents propostes de projectes, un dels quals ha estat el muntatge d’una impressora 3D per a l’IES Pare Vitòria fent equip amb alumnes de 4t d’ESO i el seu professor de tecnologia Raimon Soler.