La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest matí el projecte d’obra ordinària d’Ampliació d’Instal·lacions del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta, concretament de la primera fase que inclou un camp de futbol de gespa artificial, casetes prefabricades per a vestidors i serveis, instal·lacions i l’accés.

Recordem que després d’eixir a exposició pública el projecte en octubre de 2016, La Carrasca va presentar una sèrie d’al·legacions. Fa uns mesos la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va emetre un informe favorable al projecte al qual calia fer tan sols dues puntualitzacions, sense cap modificació.

Aquestes puntualitzacions consistien a habilitar en l’àmbit de les noves instal·lacions una zona d’acolliment per a ús públic intensiu i modificar la tipologia de les graderies perquè s’adapten a l’entorn, en colors i altura.

Una vegada s’han inclòs les puntualitzacions, la Junta de Govern ha aprovat el projecte que com ja ha passat per exposició pública, directament passa a la fase de licitació de les obres, que s’espera puga fer-se en un termini d’entre 4 i 5 mesos. Una vegada estiguen adjudicades s’espera que en 6 mesos es duga endavant aquesta primera fase.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, recorda que «els diners per a l’ampliació els tenim al pressupost, 675.000 euros, amb els quals durem endavant una actuació molt necessària per a descongestionar els camps del Poliesportiu, on s’han de jugar partits durant tot el cap de setmana, inclús diumenge de vesprada. Guanyarem un camp municipal més per acollir entrenaments i partits».

Belda ha recordat que «és cert que el CD Alcoyano va aportar el projecte, podrem signar un conveni amb ells perquè tinguen preferència en aquest camp, igual que ara ja la tenen amb el camp número 2, tot i això no vol dir que no puguen jugar altres equips».