El bon ritme de les obres de rehabilitació del carrer Entença, actuació cofinançada amb fons Feder de la Unió Europea, permetrà que la pròxima setmana, concretament el dimarts 4 de setembre, s’habilite de manera provisional un carril d’Entença des del carrer d’Isaac Peral fins a Góngora. Les obres de la tercera fase continuaran amb normalitat primer a un carril i després a l’altre, fet que suposarà descongestionar el trànsit en Pintor Cabrera.

Amb l’obertura d’un carril des d’Isaac Peral fins a Góngora, els vehicles que entren a la ciutat tindran tres vies d’accés: per Carmen Vidal per als que vagen a Santa Rosa i els d’alt tonatge; per Pintor Cabrera aquells que vagen a l’Eixample i per la pròpia Entença fins a Góngora els que vagen al centre de la ciutat.

D’altra banda, cal indicar que les previsions de l’inici de l’asfaltat de la primera fase entre Espronceda i Isabel la Catòlica continuen per al 10 de setembre pel que la pròxima setmana es tallarà puntualment alguns dies l’encreuament del carrer Entença amb Isabel la Catòlica per a poder realitzar les últimes tasques. El tall suposarà també l’anul·lació de de la parada del bus d’Isabel la Catòlica número 29.
Tal com es va comentar, l’asfaltat del primer tram suposarà que es puga habilitar el carril per al trànsit entre Isabel la Catòlica i Espronceda, previsiblement la setmana del 17 de setembre, malgrat que les obres no estaran acabades ja que faltarà el mobiliari urbà i els últims treballs en les voreres.

L’alcalde, Toni Francés, explica els avanços: «Seguim treballant intensament al carrer Entença per facilitar la mobilitat el màxim possible. No podem oblidar que és una obra pendent des de fa 40 anys ja que travessa pràcticament tota la ciutat però malgrat la dificultat d’una actuació com aquesta fins ara tot està funcionant molt satisfactòriament».

Francés afegeix: «Cal destacar també que, per les particularitats que té el tram entre Isaac Peral i Góngora, hem aconseguit que l’empresa treballe alternativament als dos carrils, el que ens permet obrir el 4 de setembre un dels dos carrils al trànsit i així desviar tots els cotxes cap al centre de la ciutat descongestionant Isaac Peral i Pintor Cabrera, és una notícia molt positiva per a la ciutat amb la tornada a la normalitat i l’inici del curs escolar».

La nova Entença amb un cost de dos milions d’euros és un dels projectes inclosos dins de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (EDUSI) amb que el Govern municipal està transformant la ciutat i que ha rebut el recolzament de la Unió Europea amb una subvenció de 10 milions d’euros. L’actuació al carrer Na Saurina d’Entença està centrada en convertir el carrer en un lloc on es prioritze a les persones apostant pels últims avanços mediambientals i tecnològics».