A partir del dilluns 10 de setembre, els ciutadans que fan un ús intensiu del recorregut de la via verda ja no hauran de patir el pas dels vehicles de l’autobús urbà. Les línies 2 i 3 de l’autobús canvien els seus recorreguts al barri de Batoi dotant a aquesta part de la ciutat de tres noves parades. Els canvis han sigut possible després de les millores realitzades per l’Ajuntament en alguns carrers del barri i d’haver connectat Batoi amb Santa Rosa a través del pont Pep Llinares.

La setmana que ve, la via verda es veurà definitivament lliure de vehicles a motor. El recorregut que congrega a nombrosos ciutadans que passegen per aquest tram, tant entre setmana com el cap de setmana, no hauran de conviure amb el pas de l’autobús urbà, que havia de travessar els túnels entre Santa Rosa i Batoi per arribar a aquest últim.

«Acomplim així amb una llarga demanda de les alcoianes i els alcoians, amb els canvis que hem realitzat, la via verda és definitivament un recorregut que podem gaudir tots sense perill d’haver de compartir l’espai amb vehicles de motor de gran envergadura. A més, donem resposta a una reivindicació de molts anys com és que l’autobús arribara a la part baixa de Batoi» explica el regidor de mobilitat, Jordi Martínez.
El nou recorregut de les línies 2 i 3 serà des de la parada del carrer Banyeres, pel carrer Montgó fins al carrer Montcabrer, i a través del pont Pep Linares fins al carrer Camí Vell de Batoi, després els autobusos passaran per la rotonda fins al carrer Mestre José Ribera Montes.

També s’habiliten tres noves parades d’autobús al barri de Batoi, una en el cantó de Montduber amb Montgó part inferior; la segona en Montcabrer front al número 38 i la tercera en front del parc que hi ha entre els números 8 i 10 del Camí Vell de Batoi.