L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat diferents projectes per a les inversions financerament sostenibles de la Diputació d’Alacant que reparteix als diferents municipis de la província. Part d’eixos diners aniran destinats a dues actuacions tant en el barri de la Zona Nord com en el de la Zona Alta.

D’una banda, l’Ajuntament d’Alcoi té previst realitzar una reforma integral a la plaça Santa Rafaela Maria, situada al final del carrer Ferran el Catòlic, durant la primera meitat de 2019 que seria finançada al 70% per aquestes ajudes de l’ens provincial. En total, el projecte està pressupostat en més de 190.000 euros, dels quals, 135.000 serien subvencionats per Diputació. La iniciativa inclourà la creació d’una nova zona de jocs infantils, la posada al mateix nivell de l’enjardinat de la plaça i tecnologia led en el sistema d’il·luminació.

Un altre dels projectes que es vol portar endavant se centra en el barri de la Zona Alta, en el que es proposa crear dues pistes de Street Bàsquet cobertes així com una zona infantil i una altra d’aparells de gimnàstica a l’aire lliure per a gent major, tot situat en l’àrea esportiva, on també es troba el Centre de majors del barri. El total d’aquesta actuació ascendeix a més de 48.000 euros.

Jordi Martínez, regidor d’obres i serveis, destaca aquests dos projectes per l’ús intensiu que realitzen els veïns dels diferents barris: «Són dues obres reclamades pel que considerem que serà una millora substancial per aquelles alcoianes i alcoians que habitualment fan ús dels dos espais».