La plataforma ciutadana reclama al Govern de Toni Francés una segona actuació al pas de vianants d’aproximadament 100 metres que hi ha a la part esquerra de l’inici del carrer Escultor Peresejo per evitar que els vehicles envaïsquen contínuament aquest pas i dificulten la mobilitat de persones.

En juliol de 2017 Guanyar Alcoi demanava l’adequació del pas de vianants que existeix al principi del carrer Escultor Peresejo i que compta amb una llargària d’aproximadament uns 100 metres. Aquest pas de zebra per la seua proximitat a la carretera i pel fet que alguns vehicles aparcaven a l’altra banda envaint el mateix pas, suposava un perill per a la ciutadania que hi circulava per aquest tram. Amb la intenció d’evitar situacions de perillositat i de dotar aquest espai en una zona més segura, Guanyar Alcoi venia demanant una actuació en aquesta zona des de juny de 2017 que no va ser adequada fins maig de 2018.

El resultat d’aquesta actuació va ser traslladar el pas de vianants a la part més propera als murs de les cases, desplaçant la zona d’aparcament cap a la carretera. Aquesta nova situació, que millora la seguretat del vianant, ha provocat no obstant això que alguns vehicles invadisquen el pas de forma desproporcionada tal com es pot veure a les fotografies adjuntades.

És per això que des de Guanyar Alcoi s’ha demanat durant els darrers mesos una protecció per als vianants perquè els vehicles no puguen envair la seua vorera. Tal com apunta el regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago: “demanem que s’instal·le una limitació per als vehicles, per tal que no puguen aparcar damunt del pas de vianants, impedint així el pas de persones” i remarca que “simplement col·locant proteccions de cautxú o algun altre tipus de barrera que impedisca que els vehicles ocupen la vorera, seria suficient”. En aquest aspecte el regidor demana celeritat, perquè “dia sí dia també ens trobem a aquest tram del carrer vehicles que dificulten la circulació a les persones, sobretot a aquelles amb mobilitat reduïda o que porten carrets, per exemple. Aquesta mesura de posar algun tipus de limitació haguera d’haver-se instal·lat, al juí nostre, en el moment en el qual es va adequar aquest espai, però com sòl passar amb el Govern de Toni Francés, les obres van fent-se a trossos i sense planificació. Així que, com que no es va produir aquesta adequació, demanem que s’actue el més prompte millor”.