Guanyar Alcoi s’ha assabentat de l’exsitència d’un avantprojecte del Bulevard que s’ha remés a veïns i veïnes. Aquest avantprojecte redueix el nombre de carrils a dos respecte al projecte d’Enrique Ortiz i Jorge Sedano i, segons s’informa, tracta de fer un carrer «amable». Des de la plataforma ciutadana es recorda que ja van reivindicar, com també ho va fer l’Associació de veïns de l’Eixample-Benissaidó, que aquesta obra es considerara preferent en el tram entre La Salle i Isabel la Catòlica.

En novembre de 2017, des de Guanyar Alcoi es considerava que «la creació d’un vial alternatiu seria beneficiós en termes d’alliberar de tràfic al carrer Entença, això sí, des de Guanyar Alcoi assenyalen que el bulevard no ha de suposar prioritzar els cotxes per damunt dels vianants, sinó tot el contrari». La Portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi Estefania Blanes demana que «en primer lloc el nou disseny del Bulevard siga consensuat amb veïns i, en segon lloc, que responga a les necessitats de mobilitat sostenible actuals com carrils bici, el qual podria connectar-se amb la Via Verda».

Blanes remarca que «tendim a pensar que el bulevard serà un espai per a vehicles de motor, un vial que servirà només per a això, perquè passen cotxes i vagen d’una punta a l’altra de la ciutat. Però considerem que això és caure en un error». En aquest aspecte des de Guanyar Alcoi es proposa «fomentar un pla integral de mobilitat, i aprofitant que el bulevard passaria per davant de quatre col·legis i dos instituts, seria interessant promoure rutes segures per a estudiants, augmentar el pas de transport públic i construir un carril bici segur que puga connectar amb la via verda». La Portaveu aleshores demana al Govern que «siga un projecte modern i sostenible i que s’òbriga un procés participatiu seriós i programat amb els veïns, comerços, col·legis i instituts, per tal que el projecte siga consensuat i adequat».

Blanes afirma que les propostes aniran encaminades a aportar seguretat a la via degut al gran nombre de xiquets i xiquetes que la recorren diàriament, com també «apostem per un bulevard que es projecte amb criteris de sostenibilitat, amb un ambient sa on es puga caminar i pedalejar de forma segura i atractiva i en el qual es fomenten els desplaçaments més llargs mitjançant el transport públic». En aquest aspecte demana a Gomicia, el regidor delegat, que «escolte a les persones interessades. Els veïns i veïnes no mereixen tornar a patir el menyspreu que va tindre el Govern de Sedano amb la feina i el temps invertit pels veïns i veïnes que van treballar i presentar una al·legació conjunta i 899 al·legacions addicionals i que mai van ser contestades».