Tot i el mal temps d’aquest estiu a la ciutat, les piscines municipals d’Alcoi han tingut aquest estiu millors xifres d’assistents que l’any passat. En 2018 han anat 811 usuaris en setembre, 13.198 en agost ,26.439 en juliol i 9.587 en juny, mentre que en 2017 van anar 264 en setembre, 12.556 en agost, 22.921 en juliol i 9915 en juny.

Pel que fa als usuaris per piscines , 23.986 persones han anat a la Piscina Municipal José Trenzano en 2018, per 23.389 en 2017, a la de Caramanxel Juan Agudo Garat; 16.933 en 2018 i 14.544 l’any passat i a la de Batoi; aquest any 9.126, mentre que l’anterior ho van fer 7.723.
Recordem que aquest any s’han invertit 100.000 euros a les piscines municipals, 70.000 euros més que els darrers anys, tal com va explicar el regidor d’Esports, Alberto Belda, en roda de premsa, s’han fet millores comunes a les 3 piscines; amb una nova senyalística amb el mateix format per a totes les instal·lacions esportives, també s’ha passat a tindre un control d’accés informatitzat amb un programa informàtic, mentre que abans el control era manual, s’han instal·lat bancs nous i s’han repintat totes les piscines.

Pel que fa a les actuacions particulars, en la Pisicina José Trenzano, s’ha canviat la gespa natural del fons de la piscina per artificial després de les constants queixes dels usuaris, ja que es produïa fang i no era una zona amb uniformitat. També han instal·lat 3 noves pèrgoles per donar ombra, han posat sòl de seguretat al parc infantil, han formigonat els laterals de la pista esportiva, canviat els filtres de la piscina i han adequat l’interior del bar que estava molt deteriorat.
A més, en Batoi s’han millorat les ombres i s’ha pintat, mentre que a la piscina de Caramanxel Juan Agudo Garat, han millorat l’accés tant a la piscina com al bar, amb una nova porta i rampa, també han canviat la canaleta de desaigüe.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, ha recordat que «Les inversions per millorar les piscines municipals, unit a les noves tarifes i la implantació de bons que vam crear, ha produït un considerable augment d’usuaris en les darreres temporades. A més també s’ha augmentat l’oferta lúdica».

Recordem que entre les mesures que es van crear hi havia la gratuïtat de totes les piscines a nens i nenes menors de 5 anys, preus reduïts per als joves entre 6 i 16 anys i jubilats, així com la reducció del preu de l’entrada per als majors de 16 anys. Pel que fa als bons recordem que hi ha de 20 o 50 tiquets per a tots els trams d’edats, a més d’un abonament que permet accedir a les piscines durant tot el període d’obertura, sense limitació de banys, incloent-hi models de bons familiars.