Diumenge que ve, 16 de setembre, està prevista la celebració de la Romeria a la Font Roja sempre que la meteorologia ho permeta ja que les previsions, en aquests moments, marquen un 100% de pluja tant pel dissabte 15 com pel diumenge 16 de setembre. Els actes començaran a les 6.00 h amb la Despertà, mitja hora després serà el rés de l’Àngelus i a les 6.45 es traslladarà a la Verge des de Santa Maria a Sant Mauro i Sant Francesc, per iniciar la Romeria, que està previst que a les 8 arribarà al Poliesportiu.

Les previsions meteorològiques han anat empitjorat als últims dies, hui marquen un 100% de probabilitat de pluja tant pel dissabte, el que afectaria a l’ofrena, com per el diumenge pel que, de complir-se, la Romeria tampoc es podria realitzar.

L’eixida de l’ofrena es decidirà en l’últim moment ja que, si plou, la ofrena es realitzarà a l’interior de l’església de Sant Maure i Sant Francesc. No és el mateix cas la Romeria, ja que si la pluja arriba a la ciutat al llarg del dissabte tal com apunten les previsions, es compliquen les condicions tant de la pujada com del paratge. Des de l’Ajuntament també recorden que, tal com ja es va acordar fa temps, si se suspén, se suspén no es trasllada ja que no hi ha possibilitat de canviar-la a un altre cap de setmana.

El regidor de Festes, Raül Llopis, explica: «Es cert que l’oratge al setembre és molt canviant i en un mateix dia es poden viure diferents situacions pel que encara som molt prudents, no obstant i per al bon desenvolupament dels actes, hem decidit amb l’Arxicofradia que el dissabte a les 18.00 hores veient com ha evolucionat el dissabte i les previsions, prendrem alguna decisió respecte a la Romeria, fet que anunciarem tant a la premsa com a les xarxes socials de l’Ajuntament».

El regidor també ha volgut convidar a tota la ciutadania a participar en tots els actes, i animar-los a que col·laboren en la neteja i el manteniment del paratge fent de les indicacions que els facen els organitzadors i col·laboradors. Les regidories de Festes i Seguretat han realitzat una sèrie de recomanacions per a tots els que decidisquen gaudir del paratge. Cal recordar que després de les nombroses queixes de la gent que realitzava la Romeria caminant, enguany tampoc es podrà fer la Romeria en bici. El pas a les bicicletes s’obrirà a partir de les 18.00 h quan s’obrirà el trànsit.